Antena 3 CNN Actualitate "Fenomenul" care l-a făcut pe Mircea Badea să poarte mănuși de iarnă în toiul verii

"Fenomenul" care l-a făcut pe Mircea Badea să poarte mănuși de iarnă în toiul verii

Marele campion Helmut Duckadam a fost marți seară invitatul lui Mihai Gâdea la Sinteza zilei. Eroul de la Sevilla a povestit amănunte mai puțin cunoscute din viața sa, dar mai ales despre ce a simțit când a devenit eroul tuturor românilor după ce apărat toate cele patru lovituri de la 11 metri în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 și a aducs trofeul echipei sale, Steaua București.

"Fenomenul" care l-a făcut pe Mircea Badea să poarte mănuși de iarnă în toiul verii
de Gabriel Dano    |    08 Iul 2020   •   08:15

Momentul a fost rememorat, pe pasa cu Sinteza Zilei, și de Mircea Badea care a povestit cum a trăit alături de tatăl său momentele fenomenale din finalul partidei care a avut loc pe 7 mai 1986.

"Îmi aduc aminte că m-am uitat cu tata la finala Cupei. Îmi aduc aminte tot. Îți dai seama, 11 metri, eram în picioare, eram într-o frenezie. Îți dai seama, din Balta Albă, Sălăjan, ne uitam noi la meci. Nici nu mai știu dacă aveam televizor color atunci (...) Nu, nu aveam. Și toată lumea urla. Și am ieșit cu tata pe balcon, iar lui îi venea să plângă. Îi tremura vocea, ceea ce nu prea i se întâmplă practic deloc", și-a amintit Mircea Badea.

Realizatorul "În gura presei" a povestit că după acel moment a încercat să-l imite pe Helmut Duckadam și atunci când era portar purta mănuși precum eroul de la Sevilla, doar că era vorba despre niște mănuși de iarnă.

"Eu de obicei în portă stăteam - aveam două picioare stângi dintre care unul lipsă, cum s-ar zice. Aveam de la mamaie mănuși de iarnă și cu alea mergeam. Îți dai seama, în toiul verii eu eram cu mănuși din piele, mă simțeam ca Duckadam", a povestit amuzat Mircea Badea

×
Subiecte în articol: Mircea Badea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close