Antena 3 CNN Actualitate Filipine se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimii 40 de ani

Filipine se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimii 40 de ani

Filipine se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimii 40 de ani
Sursa foto: Filipine inundatii
11 Oct 2009   •   15:47

Situaţie dramatică în Filipine, unde aproape 250 de oameni au murit, după ce ploile torenţiale au provocat inundaţii devastatoare şi alunecări de teren. Sate întregi au fost rase de pe faţa pământului. Autorităţile caută supravieţuitori.

Trecerea furtunii tropicale Parma a provocat în ultimele zile alunecări de teren şi inundaţii care au ucis peste 200 de vieţi. Asta după ce, săptămâna trecută, regiunea a fost lovită de taifunul Ketsana, care a făcut ravagii.

Numărul total al morţilor trece de 600, iar autorităţile spun că acesta este doar bilanţul provizoriu. O jumătate de milion de oameni şi-au părăsit locuinţele şi au fugit din calea apelor, pentru a scăpa cu viaţă. Sâmbătă echipele de salvare au reuşit să scoată la lumină şase supravieţuitori, din zona în care au avut loc alunecările de teren. În continuare, zeci de localităţi sunt izolate. Aproape 50.000 de sinistraţi s-au refugiat în centre de ajutor special create.

Guvernul a cerut ajutor extern, în condiţiile în care ţara se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimii 40 de ani.



Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close