Antena 3 CNN Actualitate Fiscul e pe urmele românilor din Diaspora

Fiscul e pe urmele românilor din Diaspora

Fiscul e pe urmele românilor din Diaspora
Sursa foto: foto: Pixabay.com
05 Sep 2019   •   16:35

Fiscul a pus ochii pe românii din Dispora! Vrea să afle TOTUL despre cele aproximativ 4 milioane de români care lucrează în străinătate.

Unde lucrează, ce venituri au, dacă sunt rezidenţi sau nerezidenţi sau dacă plătesc taxe în ţările în se află. După ce va avea aceste date, va putea să trimită notificări online ca să le spună dacă au de plătit taxe

Românii din Dispora sunt îndemnaţi să meargă la ambasade sau consulate pentru a se înscrie în Spaţiul Privat Virtual al ANAF. De pildă, un român care lucrează în Spania în construcţii va primi o parola de identificare. Va completa online date despre locul de muncă, contract sau cât câştigă.

Odată înscris în spaţiul virtual, FISCUL va afla dacă este rezident în România şi dacă are de plătit toate taxele în ţară. Dacă este rezident, va primi o notificare online prin care va fi informat ce taxe are de plată.

"Este o chestiune opţională şi este o măsură care să sprijine românii care doresc, cum spuneam, opţional, să se înregistreze în sistemul pe care noi îl avem deja stabilit din 2018 la nivel naţional, acel spaţiu virtual, în care deja peste un milion de români s-au înscris", a spus Eugen Teodorovici.

"Dacă devine o obligaţie, sau o formă de control asupra veniturilor sau asupra vieţii unora dintre noi care trăiesc în străinătate nu este corect şi nu vom accepta acest lucru", a spus la rândul său Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia.

 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close