Antena 3 CNN Actualitate Fiul bătrânului ucis la Craiova: Dacă nu se mediatiza cazul, suspectul nu ajungea în justiţie (VIDEO)

Fiul bătrânului ucis la Craiova: Dacă nu se mediatiza cazul, suspectul nu ajungea în justiţie (VIDEO)

Fiul bătrânului ucis la Craiova: Dacă nu se mediatiza cazul, suspectul nu ajungea în justiţie (VIDEO)
07 Apr 2010   •   21:21

Dacă apare la televizor şi procurorii îşi fac treaba. Aşa pare să meargă justiţia în România. Tânărul craiovean care a snopit în bătaie un bătrân pentru că traversa prea lent avea probleme vechi cu legea. Incidentul s-a produs vineri, dar procurorii abia acum au cerut arestarea lui şi şi-au amintit că au de-a face cu un recidivist. Are pe numele lui o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la furt.

Tânărul a recunoscut şi a regretat încă de vineri, ziua în care şi-a vărsat toată mânia asupra bătrânului de 62 de ani. În faţa judecătorilor a ajuns, însă, abia miercuri. Procurorii au cerut arestarea preventivă, dar unul dintre motivele invocate e de-a dreptul halucinant.

?Se motivează că ecoul evenimentelor a fost amplificat de sosirea la locul producerii incidentului a reprezentanţilor mass-media, care au relatat pe larg evenimentul în presa scrisă şi în televiziune, lărgindu-se astfel rezonanţa socială a faptelor inculpatului?, a declarat Cristina Crăciunoiu, purtător de cuvânt judecătoria Craiova.

?Dacă nu s-ar fi mediatizat nu ştiu dacă s-ar fi luat această măsură?, a spus Ionuţ Rentea, fiul bătrânului mort.



Dacă presa nu relata cazul, poate anchetatorii nu şi-ar fi amintit nici că agresorul e certat de mai mult vreme cu legea. Cosmin Drăgan a făcut parte dintr-o bandă de spărgători de maşini care acţiona în Gorj. Când reţeaua a fost anihilată, el a scăpat cu sentinţa de doi ani de închisoare cu suspendare. Nu de alta, dar nu ar fi fost decât şoferul bandei. Acum, pedeapsa maximă prevăzută de lege e de şapte ani de închisoare. Avocaţii craioveanului au depus, deja recurs.

Legea încadrează faptele tânărului la ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Explicaţia o judecaţi singuri. Deşi bătrânul s-a stins la puţin timp după primirea loviturilor, cauza morţii, spun legiştii, a fost un infarct.

Fiul bătrânului ucis la Craiova a fost invitat miercuri seară, în exclusivitate, la Sinteza Zilei. El a vorbit în cadrul emisiunii despre ceea ce s-a întâmplat cu tatăl său.



Observator

×
Subiecte în articol: recidivist Craiova
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close