Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu: Cred că 90% mall-urile se vor redeschide de pe 15 iunie

Florin Cîțu: Cred că 90% mall-urile se vor redeschide de pe 15 iunie

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus că sunt șanse foarte mari ca mall-uri să se redeschidă de pe data de 15 iunie, dacă situația generată de infecția cu coronavirus nu se va înrăutăți.

Florin Cîțu: Cred că 90% mall-urile se vor redeschide de pe 15 iunie
Sursa foto: Hepta
07 Iun 2020   •   21:28

Ministrul a explicat că redeschiderea centrelor comerciale e foarte importantă pentru economie.

"În această perioadă consumul online a crescut foarte mult, unii oameni au învăţat să folosească consumul online de nevoie, dar o parte importantă a consumului se face prin mall-uri şi cred că aceasta este următoarea relaxare. Din punctul meu de vedere, este important să se asigure condiţiile de transport, astfel încât transportul de mărfuri să se facă fără restricţii, pentru că înseamnă şi costuri mai reduse de producţie, dar aici depinde şi de alte pieţe. Dacă nu se întâmplă altceva până atunci, cred că 90% se vor deschide mall-urile din 15 iunie", a spus Florin Cîțu, la Digi 24.

"În acelaşi timp este important în economia românească (...) ca statul să investească. Anul acesta am avut în buget aproape 50 de miliarde de lei alocaţi către investiţii, am crescut la rectificarea bugetară banii alocaţi în continuare investiţiilor şi o vom face şi în următoarea perioadă. Este schimbarea de paradigmă despre care am vorbit înainte de criză: un guvern liberal va veni şi va pune accent pe investiţii”, a mai spus Florin Cîțu.


 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close