Antena 3 Actualitate Focar de coronavirus la un centru de îngrijire din Olt: 44 de cazuri COVID. Ce se întâmplă cu persoanele din instituţie

Focar de coronavirus la un centru de îngrijire din Olt: 44 de cazuri COVID. Ce se întâmplă cu persoanele din instituţie

de Milena Niță    |    16 Sep 2020   •   09:30
Focar de coronavirus la un centru de îngrijire din Olt: 44 de cazuri COVID. Ce se întâmplă cu persoanele din instituţie
Sursa foto: Hepta

Este focar de coronavirus la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni, din Slatina, județul Olt, unde nu mai puţin de 44 de persoane au fost depistate pozitiv cu COVID-19.

Este vorba despre 43 de beneficiari ai centrului și un angajat, iar în urma acestor cazuri, DSP Olt a declanșat o anchetă epidemiologică.

În plus, s-a dispus carantinarea centrului pentru o perioada de 14 zile, începând de marți, izolarea la locul de muncă a celor 34 de salariați prezenți în centru la declanşarea anchetei epidemiologice şi internarea tuturor cazurilor pozitive în cele două unităţi sanitare de profil (Secţie COVID-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spital suport COVID-19: Spitalul Municipal Caracal).

Centrul, în carantină 14 zile

De asemenea, s-a dispus restrângerea activităţii într-un pavilion pentru pacienţii şi personalul cu rezultat negativ, iar spațiile rămase libere vor fi decontaminate miercuri.

"S-a mai dispus carantinarea la domiciliu a personalului care a intrat în contact direct cu cazuri confirmate, care a fost investigat, sub supravegherea medicilor de familie și repetarea testării în ziua a VIII-a a tuturor persoanelor carantinate, atât în centru, cât şi la domiciliu", au mai arătat reprezentanții Prefecturii Olt.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Slatina centru coronavirus

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close