Antena 3 Actualitate Fost ministru PSD acuzații grave la adresa guvernului liberal: Încurajează defrişările ilegale de pădure

Fost ministru PSD acuzații grave la adresa guvernului liberal: Încurajează defrişările ilegale de pădure

de Maria Sabu    |    17 Iul 2020   •   15:20
Fost ministru PSD acuzații grave la adresa guvernului liberal: Încurajează defrişările ilegale de pădure
Sursa foto: hepta

Doina Pană vine cu acuzații grave la adresa guvernului liberal. Fostul ministru al Pădurilor a mărturisit că PNL pregătește o ordonanță de urgență prin care cele nouă gărzi forestinere să fie desființate. Acestea sunt "singurele entități care țin de ani de zile piept în teren mafiei pădurilor, singurele entități care se opun cu adevărat defrișărilor ilegale și infracțiunilor silvice", spune Pană.

Sub sintagma unei reorganizări, Executivul vrea să  "să înlocuiască profesioniștii care au ocupat funcțiile prin concurs  cu politruci obedienți și oameni de casă, care să închidă ochii la furtul masiv din pădurile României".

”#Stare_de_urgență_pentru_pădurile_României!

Guvernul PNL protejează securea, nicidecum pădurea!
#Opriți_Guvernul_Mafiei_Pădurilor!

De 8 luni de când, chipurile, guvernează România, Guvernul Orban a fost pentru păduri "lupul care păzește oile". Folosind sloganul "toleranță 0 pentru tăierile ilegale", prin măsurile pe care le-au luat și le iau în continuare liberalii demonstrează în fiecare zi că ei apără toporul, nu poporul!”, spune Doina Pană.

Care sunt acuzațiile fostului ministru social-democrat

”1. Abia instalat în 2019, Guvernul PNL scoate OUG 88/2019 pentru desființarea Gărzii Naționale Forestiere și trecerea coordonării celor 9 gărzi forestiere teritoriale "în pixul" unui secretar de stat. Din fericire, în februarie 2020, Parlamentul a oprit prin vot ororile din OUG 88/2019, obligând Guvernul să înființeze Garda Națională Forestieră.

2. În 15 iulie 2020, Guvernul Orban atacă la CCR legea pentru înființarea unui parchet specializat în infracțiunile de mediu- denumită generic "DNA-ul pădurilor", abia votată în Parlament în urmă cu o lună de zile.

3. Cireașa de pe tortul pregătit de PNL Mafiei Lemnului: Acum, în laboratoarele Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a fost elaborat draftul unei noi OUG "pentru înființarea Gărzii Naționale Forestiere" dar care de fapt #desființează cele 9 gărzi forestiere teritoriale, singurele entități care țin de ani de zile piept în teren mafiei pădurilor, singurele entități care se opun cu adevărat defrișărilor ilegale și infracțiunilor silvice!!! Sub pretextul unei "reorganizări" de fațadă, Guvernul PNL vrea să înlocuiască profesioniștii care au ocupat funcțiile prin concurs cu politruci obedienți și oameni de casă, care să închidă ochii la furtul masiv din pădurile României!

Deja este muuult prea mult, deja s-a depășit linia roșie!

Dacă adăugăm la toate acestea ce trebuia să facă și n-a făcut în cele 8 luni împotriva tăierilor ilegale (să continue protocolul semnat cu STS încă din 2017 pentru dezvoltarea SUMAL, a Radarului Pădurilor, sistemul GPS pt transport de lemn, sistemul de hărți satelitare pentru depistarea tăierilor ilegale, operaționalizarea Inspectorului pădurilor și, evident, să întărească cele 9 gărzi forestiere teritoriale sub cupola Gărzii Naționale Forestiere) concluzia e foarte clară: pădurile trebuie apărate nu doar de cei care le defrișează ci și de măsurile ticăloase promovate de Guvernul Orban!

Invit alături de mine toți românii de bună credință, ONG-urile și asociațiile de protejare a mediului și pădurilor, să ne opunem prin toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziție jafului pe care îl pregătește temeinic "Guvernul mafioților din păduri"!”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close