Antena 3 CNN Actualitate Fostul şef al Poliţiei Române, Petre Tobă, și fostul șef al Poliției Rutiere, Lucian Diniță, audiați la DNA în dosarul lui Gigină

Fostul şef al Poliţiei Române, Petre Tobă, și fostul șef al Poliției Rutiere, Lucian Diniță, audiați la DNA în dosarul lui Gigină

Fostul şef al Poliţiei Române, Petre Tobă, și fostul șef al Poliției Rutiere, Lucian Diniță, audiați la DNA în dosarul lui Gigină
de M.Z.    |    24 Oct 2017   •   11:13

UPDATE 11.30 - Fostul şef al Poliţiei Române, Petre Tobă, a spus marți, la ieșirea de la DNA, că el a fost citat ca martor în dosarul lui Gigină, a spus ”doar adevărul” și nu a venit ”să țină partea cuiva”.

Întrebat de presă dacă Gabriel Oprea a abuzat de coloane oficiale, Petre Tobă a spus că vom afla acest lucru la finalul anchetei.

”E o întrebare tendențioasă, e un răspuns pe care îl va da ancheta”, a spus fostul șef al Poliției Române.

Petre Tobă a stat timp de două ore la DNA.

UPDATE 11.13 - Fostul șef al Poliției Rutiere, Lucian Diniță, a sosit marți la sediul DNA, pentru a fi audiat în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină.

La sosire, Lucian Diniță a spus că nu știe motivul pentru care a fost citat, având în vedere că la momentul procedurii tragediei, respectiv octombrie 2016, el nu mai era în funcție.

Mai exact, Lucian Diniță nu mai este șef al Poliției Rutiere de trei ani.

”Eu nu mai eram în funcție de trei ani (la momentul accidentului lui Gigină - n.r.), nici în sistemul de poliție rutieră nu mai eram. Nu am fost implicat, nu știu, am văzut la televizor ce s-a întâmplat, ca și dvs”, a spus fostul șef al Poliției Rutiere, Lucian Diniță.

"Există un articol în Regulamentul de aplicare a ordonanţei de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice, care spune la articolul 223 alineatul 3 că orice ministru poate, la cerere, să fie însoţit de echipaje specializate ale Poliţiei Rutiere. La cerere. (...) În ordinul de misiune nu se spune 'se deplasează', spune 'locul de plecare şi destinaţia”, a mai spus Lucian Diniţă.

----------------------------

Știrea inițială 09.59

Fostul şef al Poliţiei Române, Petre Tobă, s-a prezentat marți dimineață la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat de procurori în doarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. 

În ultimele zile, în faţa procurorilor DNA s-au aflat persoane importante cărora li s-au cerut explicaţii în dosarul care bate pasul pe loc de mai bine de doi ani. 

Astfel, în ultima perioadă, au avut loc mai multe audieri pe bandă rulantă. Printre cei audiați se numără fostul ministru de Interne Gabriel Oprea și Ilie Botoș - fost secretar de stat în MAI.

Marți dimineață este audiat Petre Tobă, iar la ora 11 este așteptat să vină și Lucian Diniță, fostul șef al Poliției Rutiere.

Potrivit unor surse DNA, vor mai trece luni bune până când acest dosar va fi trimis în judecată.

Au trecut doi ani de când poliţistul Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit în timp ce deschidea, cu motocicleta, coloana oficială lui Gabriel Oprea, perioadă în care familia a aşteptat găsirea unui responsabil.

În seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, agentul de poliţie Bogdan Gigină a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care i-au cauzat decesul.

Agentul de poliţie Bogdan Gigină avea 28 de ani.

La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigină făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a fostului ministru Gabriel Oprea. Anchetatorii arată că poliţistul circula cu o viteză de 84 km/h, în condiţii de vizibilitate redusă determinate de întuneric şi ploaie.

Pe 7 decembrie 2016, Gabriel Oprea, Petre Mazilu - administratorul firmei General MPM Impex SRL şi Adrian Corcodel - şeful echipei care efectua lucrări în zona în care s-a produs accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină au fost puşi sub acuzare de DNA pentru ucidere din culpă.

La doi ani de la moartea lui încă se caută vinovații.

Citiți și Adevărații vinovați pentru moartea polițistului Gigină

 

×
Subiecte în articol: Bogdan Gigină Petre Toba
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close