Antena 3 CNN Actualitate Fostul şef de cancelarie al lui Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat pentru mărturie mincinoasă

Fostul şef de cancelarie al lui Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat pentru mărturie mincinoasă

Fostul şef de cancelarie al lui Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat pentru mărturie mincinoasă
29 Oct 2018   •   12:36

Fostul șef de cancelarie al lui Călin Popescu Tăriceanu, Dorin Marian, a fost achitat de magistrații de la Tribunalul Brașov pentru infracțiunea de mărturie mincinoasă. Este vorba despre dosarul privind retrocedarea unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Regale Băneasa. Decizia poate fi contestată. 

"Declaraţia mincinoasă constă în faptul că, deşi calitatea de consilier personal pe care a avut-o Marcovici Marius Andrei, în raport cu Marian Dorin, rezultă din înscrisurile de la dosar, care confirmă inclusiv faptul că încheierea contractului a fost realizată pe perioadă determinată, respectiv pe durata exercitării funcţiei de şef al Cancelariei primului ministru de către suspect, acesta a negat această evidenţă. În depoziţia luată sub jurământ, Marian Dorin a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor şi a tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată", preciza DNA într-un comunicat de presă în 2016.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat, în mai 2018, de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Judecătorii au decis atunci schimbarea încadrării pentru actualul preşedinte al Senatului din mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în mărturie mincinoasă şi să-l achite pe acesta pentru această acuzaţie. 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close