Antena 3 CNN Actualitate Fraudă bancară URIAŞĂ. Vasile Blaga şi Liviu Popa, în interceptări. Cine sunt capii reţelei

Fraudă bancară URIAŞĂ. Vasile Blaga şi Liviu Popa, în interceptări. Cine sunt capii reţelei

Fraudă bancară URIAŞĂ. Vasile Blaga şi Liviu Popa, în interceptări. Cine sunt capii reţelei
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Dec 2012   •   12:53
UPDATE 12.30 - Vasile Blaga şi fostul şef al IGPR, Liviu Popa, apar în interceptările din dosarul bacherilor. Surse judiciare spun că unul dintre capii reţelei ar fi omul de afaceri Marius Locic condamnat în vară la 4 ani de închisoare într-un caz de corupţie alături de Cătălin Voicu. Aceleaşi surse spun că în dosarul fraudei record ar apărea şi Oana Mizil şi fraţii Vasile şi Dumitru Creştin.O judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti este audiată ca martor în acest dosar.

Lucian Cojocaru, fost director BRD
şi în prezent vicepreşedinte Volksbank, şefi ai sucursalelor BRD Unirii şi Dorobanţi şi responsabili ATE Bank sunt cercetaţi de DIICOT în acest caz.

Ş
apte directori de bănci sunt acuzaţi că ar fi ajutat mai mulţi afacerişti bucureşteni să obţină ilegal credite în valoare toatală de 85 de milioane de euro.

Rea
ctia lui Vasile Blaga:

Vasile Blaga a declarat in direct la Antena 3 ca nu are nici o legatura cu acest dosar.

Nu mi-am permis să intervin pentru nimeni nicăieri. Nu am luat nici un credit, nu am intervenit pentru nimeni" a spus Blaga in direct la Antena 3.


La începutul lunii noiembrie, 10 pesoane au fost arestate preventiv pentru fraude bancare. Peste 100 de persoane au fost duse atunci la sediul DIICOT-Bucureşti. Gruparea era specializată în obţinerea de credite bancare cu documente falsificate, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la 22 de milioane de euro.

Potrivit procurorilor, liderul grupării era Daniel Ruse iar printre cei implicaţi au fost şi un vicepreşedinte de bancă, liderul Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Aurel Şaramet dar şi angajaţi din Ministerul Economiei. Aurel Şaramet a fost suspendat din fucţie şi cercetat în libertate.


×
Subiecte în articol: DIICOT perchezitii DGA perchezitii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine