Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea a anunțat că testarea gratuită a bucureștenilor a fost blocată. Reacția Ministerului Sănătății

Gabriela Firea a anunțat că testarea gratuită a bucureștenilor a fost blocată. Reacția Ministerului Sănătății

Gabriela Firea a anunțat că testarea gratuită pentru coronavirus, organizată de Primăria Capitalei, a fost blocată și cere explicații în acest sens din partea Ministerului Sănătății și a Direcției de Sănătate Publică.

Gabriela Firea a anunțat că testarea gratuită a bucureștenilor a fost blocată. Reacția Ministerului Sănătății
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    10 Iul 2020   •   18:50

"Testarea este de tot blocată, nu doar parțial. De aceea, astăzi am și intervenit public. Solicităm explicații publice în numele bucureștenilor din partea Ministerului Sănătății și a Direcției de Sănătate Publică. De ce a fost blocată testarea bucureștenilor la sediul Arenei Naționale care are spații foarte generoase, unde nu există niciun pericol de contaminare.

Astăzi aproape toată presa a arătat imagini, filmări video și a furnizat informații despre testarea care e acceptată de către Ministerul Sănătății și DSP, pe bani, din partea unei clinici private, în parcarea unui mall din nordul Capitalei", a afirmat Firea la Antena 3.

Firea: Testarea gratuită din Capitală a fost blocată

Primarul general al Capitalei a explicat că nu este împotriva testării cu bani efectuate de clinicile private, dar că era normal ca și testarea gratuită să se poată desfășura în continuare pentru bucureșteni.

"Vreau să mă fac bine înțeleasă. Noi nu suntem împotriva testării pe bani realizate de către clinicile private. Foarte bine că se fac, dar era normal să fie lăsate și testele realizate de Primăria Capitalei, gratuit, pentru cetățenii din București, în condiții mult mai bune, mai generoase și mai sigure din punct de vedere medical decât testarea în parcarea unui mall".

"Avem o țară în care Guvernul spunea că testele nu ajută la nimic"

Firea a criticat Guvernul pentru mesajele transmise în urmă cu câteva luni, când spunea că testele efectuate pe români nu sunt benefice. De asemenea, Gabriela Firea a mai spus că testările Primăriei Capitalei sunt mult mai sigure.

"Am prezentat în toată această perioadă beneficiile testării. Noi avem o țară în care Guvernul a spus, în aprilie, că testele nu sunt bune, că sunt o aiureală, că nu ne ajută la nimic, au fost blocate testele realizate de Primăria Capitalei. Și acum ce constatăm? Ca bucureștenii nu se pot testa gratuit, prin implicarea Primăriei Capitalei, dar se pot testa cu bani în parcarea unui mall".

Reacția Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a avut o primă reacție după declarațiile făcute de Gabriela Firea. Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, a declarat că "nu se interzice absolut nicio testare care se realizează în conformitate cu legislația în vigoare".

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea coronavirus
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close