Antena 3 CNN Actualitate Doliu în Familia Regală. A murit singurul succesor pe linie masculină al Regelui Mihai

Doliu în Familia Regală. A murit singurul succesor pe linie masculină al Regelui Mihai

Doliu în Familia Regală. A murit singurul succesor pe linie masculină al Regelui Mihai
14 Mar 2016   •   10:29

murit la Munchen Principele Johann Georg Michel deHohenzollern, al saptelea in ordinea de Succesiune la Tronul Romaniei, conform Constitutiei din 1923, care astazi ar fi fost singurul urmas pe linie masculina al Regelui Mihai. Principele Johann Georg de Hohenzollern a murit la Munchen la varsta de 83 de ani in urma unui stop cardiac. Alteta Sa a fost inmormantat sambata in cripta familiei din Palatul Sigmaringen, scrie BZI.

In Constitutia din 1923 se prevedea obligativitatea ca succesorul la tron sa fie ales numai pe linie masculina, iar Regelui Mihai I i-ar fi urmat pana vineri printul Karl Friedrich de Hohenzollern datorita faptului ca fostul Suveran are doar fete si ambii nepoti, Nicolae si Mihai, au fost exclusi din linia de succesiune. Linia de succesiune vine din printul Wilhelm (nepotul lui Carol si fratele mai mare al lui Ferdinand) care a renuntat, in 1888, la tronul Romaniei.

Cunoscut sub numele de Hansi, Printul Johann Georg a fost multi ani directorul general al Muzeului de stat al colectiilor picturilor bavareze si, de asemenea, a avut functia de manager al Hypo-Kunsthalle, o parte a Fundatiei Culturale Hypo din Munchen. El a fost al saselea dintre cei sapte copii ai AS Friedrich, Print de Hohenzollern si ASR Printesa Margarete, fiica regelui Friedrich August III din Saxonia si Arhiducesa Luise Austria. A fost cumnatul Regelui Suediei. Printul Johann Georg HSH Carl Leopold Eitel Friedrich-Meinrad Maria Hubertus Mihai de Hohenzollern sa nascut la Sigmaringen, la 31 iulie 1932.

El s-a casatorit cu ASR Printesa Birgita a Suediei, al doilea copil al ASR Printului Mostenitor Gustav Adolf al Suediei si Printesa Sibylla a Saxa-Coburg Gotha. Cei doi s-au casatorit in cadrul unei ceremonii civile la Stockholm, la 25 mai 1961. Cuplul a avut trei copii: Printul Carl Christian Friedrich Johannes Meinrad Hubertus Edmund (1962), Printesa Desiree Margarethe Victoria Louise Sibylla Katharina Maria (1963) si Printul Hubertus Gustav Adolf Veit Meinrad Maria Alexandra (1966) si patru nepoti. Printul Johann Georg si Printesa Birgitta au trait separat mai multi ani, dar niciodata nu au divortat. Hansi a spus odata ca Birgitta s-a mutat in Mallorca, pentru ca a preferat un climat mai cald.

Principele Johann Georg de Hohenzollern a vizitat anii trecuti Bucurestiul si manastirile din Bucovina, impreuna cu un grup de personalitati marcante ale lumii de afaceri din Germania. Grupul a inclus printre altii pe fostul presedinte al companiei BMW, un general, fost sef al armatei germane si mai multe familii nobile. Principele Johann a fost in Romania imediat dupa revolutie, ajutand la restaurarea Muzeului Nasional de Arta. Dupa ce s-a intalnit cu I.P.S. Pimen al Sucevei si Radautiului a incercat sa promoveze turismul religios din Bucovina. 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close