Antena 3 CNN Actualitate George Bush va veni în România, în 2008

George Bush va veni în România, în 2008


George Bush va veni în România, în 2008
28 Apr 2007   •   15:32

Preşedintele american George Bush va veni la Bucureşti, în aprilie 2008, cu ocazia summit-ului NATO pe care România îl va găzdui între 2 şi 4 aprilie. Bush va face curând un turneu în Europa de Est, fără să treacă însă şi pe la Bucureşti, motiv pentru jurnalişti să afirme că liderul american... ne ocoleşte. România a propus încă de anul trecut organizarea summit-ului NATO, al 20-lea din istoria Alianţei, la Bucureşti. Singurul contracandidat a fost Portugalia. Declanşarea crizei politice la Bucureşti a provocat însă unele speculaţii în presa internaţională. S-a vorbit despre o posibilă amânare a deciziei până în septembrie, sau chiar anularea organizării summit-ului în România. Secretarul general NATO a lămurit însă lucrurile, la Oslo.

''Sunt foarte încântat să vă anunţ că următorul summit NATO, din primăvara anului viitor, va fi organizat la Bucureşti, în România. Sunt foarte mulţumit, foarte fericit că autorităţile române, că România este pregătită să organizeze un summit, fără îndoială, important, ca acesta'', a declarat Jaap de Hoop Scheffer, secretar general NATO.

Secretarul general al NATO nu a dezvăluit de ce a fost ales Bucureştiul, dar afirmă că aliaţii sunt mulţumiţi de locul ales. Cu toate acestea, presa din ţară a speculat în ultimele zile pe tema unei răciri în relaţiile americano-române. Secretarul de stat american, Condolezza Rice, i-a refuzat o întrevedere, la Oslo, ministrului român de Externe. În plus, preşedintele Bush nu a inclus România în turneul său în câteva state din Europa Centrală şi de Est.

Antena 3

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close