Antena 3 CNN Actualitate Gesturi speciale de Sărbători care fac de două ori bine

Gesturi speciale de Sărbători care fac de două ori bine

Este imposibil să facem abstracție de experiențele prin care am trecut toți în acest an, ca urmare a crizei sanitare. Pe de altă parte, avem nevoie să simțim bucuria Sărbătorilor și să facem gesturi care să dovedească grija și afecțiunea pe care o purtăm fiecare celor din jurul nostru sau pentru cei mai dezavantajați.

Gesturi speciale de Sărbători care fac de două ori bine
Sursa foto: Unsplash.com
de Georgiana Adam    |    21 Dec 2020   •   18:50

În perioada Sărbătorilor, nimeni nu trebuie uitat, iar orice gest frumos se va întoarce mereu înzecit la cel care l-a făcut.

Dragoste la distanță

Multe dintre obiceiurile specifice perioadei de Sărbători nu mai sunt posibile. Interacțiunea directă cu cei dragi trebuie făcută cu prudență pentru a-i proteja. Nu mai putem fi alături de bunici, de părinții în vârstă, iar aceștia nu mai pot beneficia de ajutorul nostru direct și nu se mai pot bucura de prezența noastră. Cu toate acestea, putem face foarte multe pentru ei, astfel încât aceștia să ne simtă alături, să știe că-i iubim și îi prețuim, să ne simtă dragostea și preocuparea pentru ei, chiar dacă rămânem la distanță. O soluție perfectă este să folosești serviciile de ingrijire batrani la domiciliu, astfel încât ei să nu se simtă singuri, să aibă casa pregătită pentru sărbătoare și să se bucure de prezența unor persoane care le pot acorda asistență în mod profesional. Cu ajutorul serviciilor de livrări la domiciliu, le poți umple masa cu bunătăți, pentru niște Sărbători fericite.

Fă voluntariat

Cine s-a implicat într-o acțiune de voluntariat știe ce satisfacție imensă poate să ofere mulțumirea pe care o simți atunci când faci bine. Indiferent sub ce formă ar fi, voluntariatul face de două ori bine. Și celui care se implică într-un act de noblețe, și celui care se bucură de acesta. Există multe forme prin care poți face ceva bun pentru cineva, fie că te implici în a ajuta, fie că donezi alimente, fie ajuți, pur și simplu, dezinteresat.

Gesturile simple aduc mereu bucurie. De exemplu, lucrează în schimbul altcuiva de sărbători. Alege pe cineva care are familie și copii sau care are cu adevărat nevoie de ajutor. Dedică-ți o zi de vacanță pentru a lucra în locul cuiva care nu a avut vacanță și dă-i posibilitatea să se relaxeze alături de familie. Sau fă clătite și un munte de gogoși și du-le la o casă de copii sau la centru de asistență pentru vârstnici. Este cel mai bun și mai satisfăcător mod de a sărbători. Generozitatea este tonică, stimulativă și se întoarce!

Toți suntem importanți

În febra pregătirilor, ignorăm – pentru că suntem grăbiți, stresați, preocupați de problemele și grijile personale – o mulțime de oameni. Nu-l mai vedem pe poștaș, pe doamna de la curățenie, nici pe vânzătoarea de la magazinul din colț pe care o întâlnim aproape în fiecare zi. Ai putea pregăti vreo două tăvi de fursecuri, poate o porție de ciocolată de casă. Pregătește pachețele cu dulciuri frumos ambalate și oferă-le celor cu care interacționezi zi de zi. Gestul are o valoare cu totul specială atâta vreme cât ceea ce oferi este făcut în casă, de tine, și este infinit mai prețios decât acela de a oferi o oarecare sumă de bani.

A face daruri este o artă

Se spune că un gest frumos poate schimba soarta lumii. Ca să fie cu adevărat valoros, trebuie făcut la momentul potrivit. Mai mult, toate trebuie realizate în taină, uneori chiar pe ascuns. Cine trebuie să le observe o va face. Un gest frumos nu mai are aceeași valoare dacă scopul urmărit este acela de a primi laude, sau ca să vadă, cei din jurul tău, că ești bun și milos, ci pentru că așa simți. Gesturile frumoase, care bucură cu adevărat, sunt cele pe care le facem necondiționat.

Nu păstra bucuria de a dărui doar pentru tine. Învață-i pe copiii că gesturile frumoase, făcute cu ocazii speciale, sau pur și simplu, fără niciun motiv anume, fac de două ori bine. Lecția generozității se poate învăța în fiecare zi, dar rămâne cu atât mai valoroasă în zilele de Sărbătoare.

Ne dorim să fim fericiți și a ne ajuta unul pe celălalt este una dintre cele mai simple căi, pentru că oferă fiecăruia șansa fabuloasă de a face lumea mai bună. Bucuria pe care o simți atunci când conștientizezi că ai contribuit la a aduce un moment de fericire cuiva este neprețuită și trebuie să experimentezi sentimentul.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close