Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Neţoiu scapă de controlul judiciar

Gheorghe Neţoiu scapă de controlul judiciar

Gheorghe Neţoiu scapă de controlul judiciar
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Oct 2016   •   11:02

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a revocat măsura controlului judiciar în cazul omului de afaceri Gheorghe Neţoiu, urmărit penal de DNA într-un dosar legat de dobândirea frauduloasă de la ADS a unui teren de 692 hectare plantat cu viţă-de-vie.

Instanţa supremă a admis o plângere depusă de Gheorghe Neţoiu şi a revocat controlul judiciar impus de DNA omului de afaceri în data de 6 octombrie. Decizia este definitivă, informează Agerpres.

Fostul deputat Dan Mihai Marian, oamenii de afaceri Gheorghe Neţoiu şi Luchi Georgescu sunt urmăriţi penal de DNA într-un dosar legat de dobândirea frauduloasă de la ADS a unui teren de 692 hectare plantat cu viţă-de-vie. Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, instigare la complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu, spălare de bani.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal Vasile Cătălin Cupşan, la data faptei secretar general al Prefecturii Vaslui şi secretar al Comisiei Judeţene de Fond Funciar Vaslui; Gabriela Luca (fostă Stan), funcţionar în Prefectura Vaslui; Daniel Prunilă, la data faptei membru al Comisiei Judeţene de Fond Funciar Vaslui, respectiv de director al OCPI Vaslui; Tudor Stafie, fost primar al municipiului Huşi; Emanuela Mocanu (fostă Mardare), reprezentant punct de lucru Huşi al unei societăţi viticole.

Procurorii susţin că, în cursul anului 2007, o societate viticolă controlată de Gheorghe Neţoiu a dobândit în proprietate, în mod fraudulos, la preţuri sub valoarea de piaţă, suprafaţa totală de 692,685 ha plantată cu viţă-de-vie, situată pe amplasamentul fostelor plantaţii ale SC Vidişamp SA Huşi, judeţul Vaslui, teren aflat în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului (ADS).

Gheorghe Neţoiu a fost implicat în dosarul transferurilor din fotbal, primind o condamnare de 3 ani şi 4 luni închisoare. A ieşit condiţionat din închisoare, după ce a executat un an şi 9 luni închisoare.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close