Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali, deferit justiţiei alături de un poliţist şi cinci gărzi ale sale

Gigi Becali, deferit justiţiei alături de un poliţist şi cinci gărzi ale sale

Gigi Becali, deferit justiţiei alături de un poliţist şi cinci gărzi ale sale
16 Oct 2009   •   16:33

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost deferit justiţiei, vineri, de către procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care a fost arestat timp de două săptămâni pentru sechestrarea celor trei bărbaţi care i-ar fi furat autoturismul Mercedes, transmite Mediafax.

Europarlamentarul Gigi Becali a fost trimis în judecată împreună cu cele cinci gărzi de corp ale sale şi un poliţist. Este vorba despre Gigi Becali, Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu, Marcel Popa şi de poliţistul Romulus Dumitrescu. Cei enumeraţi sunt acuzaţi de comiterea a trei infracţiuni de lipsire de libertate.

Poliţistul Romulus Dumitrescu este acuzat şi de favorizarea infractorului, iar Marcel Popa de uz fără drept de armă neletală supusă autorizării. Mai mult, Dumitrescu Romulus nu a luat măsurile care se impuneau prin calitatea sa de poliţist, acordând sprijin celorlalţi inculpaţi în acţiunea lor de sechestrare a părţilor vătămate, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Parchetului ICCJ.

"Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în noaptea de 26/27 ianuarie 2009, inculpaţii Dediu Ştefan Fănuş, Zmărăndescu Cătălin Otto, Mila Mihai, Dumitraşcu Niculae şi Popa Marcel, instigaţi de inculpatul Becali George, acţionând împreună şi folosind violenţa, le-au imobilizat şi răpit pe părţile vătămate N.T., M.Ş. şi S.C.D. pe care le-au transportat, împotriva voinţei acestora, într-un local din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, sechestrându-le aproximativ două ore şi supunându-le la suferinţe fizice şi psihice. În acest context, inculpaţii le-au obligat pe părţile vătămate să scrie declaraţii prin care recunoşteau comiterea unei infracţiuni", informează, vineri, Biroul de presă al Parchetului ICCJ, citat de Mediafax.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este cea care va soluţiona cauza înanitată de procurori.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noi dezvăluiri bombă ale văduvei celui ucis de fii vrăjitoarei Sidonia
x close