Antena 3 CNN Actualitate Graham Watson vine în România

Graham Watson vine în România

Graham Watson vine în România
16 Apr 2007   •   10:41

La Bucureşti şi Timişoara va avea loc, în următoarele două zile, reuniunea Biroului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, la care vor fi prezente delegaţii ale tuturor partidelor afiliate acestei alianţe. La eveniment participă preşedintele ALDE, Graham Watson, vicepreşedintele ALDE, Adrian Cioroianu, precum şi preşedintele Partidului European Liberal Democrat şi Reformist, Annemie Neyts. De asemenea, vor fi prezenţi membri ai Biroului Permanent Central al PNL, parlamentari, miniştri şi europarlamentari liberali.

Luni, Graham Watson s-a întâlnit cu o delegaţie a Partidului Conservator condusă de Dan Voiculescu şi cu una a PNL, condusă de premierul Tăriceanu. Dan Voiculescu a precizat că i-a propus viceliderului ALDE formarea unui fond la nivelul UE, din care să fie distribuiţi bani ţărilor membre unde există un număr mai mare de pensionari decât limita medie pe Europa. ?Sperăm să trecem prin Parlamentul European acest proiect de lege cu sprijinul ALDE?, a precizat Voiculescu.

La rândul său, Graham Watson a precizat că este într-adevăr nevoie de o soluţie la problema pensionarilor, nu numai în România.

Premierul Tăriceanu a menţionat că discuţiile cu viceliderul ALDE s-au axat în special pe actuala situaţie politică din România. Graham Watson spune că actualul scandal dintre premierul şi preşedintele României nu va aduce prejudicii imaginii şi activităţii ţării noastre în cadrul UE. În plus, o eventuală suspendare a şefului statului nu va periclita succesul integrării României în UE.

Ceea ce este important însă este ca România să aibă un Guvern care să funcţioneze şi să nu fie preocupat de lupta continuă dintre premier-şef de stat. Watson şi-a exprimat speranţa că noul Guvern PNL-UDMR va avea o activitate mai prolifică decât cea a vechiului Executiv, măcinat de conflicte interne.

Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close