Antena 3 CNN Actualitate Gregorian Bivolaru va fi extrădat în România

Gregorian Bivolaru va fi extrădat în România

Gregorian Bivolaru va fi extrădat în România
13 Iul 2016   •   13:33

Magistraţii francezi au decis miercuri definitiv că liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, poate fi extrădat în România, potrivit Biroului de presă al Ministerului român al Afacerilor Interne, citat de Agerpres.

Sursa citată a menţionat că implementarea efectivă a acestei hotărâri va dura în jur de două săptămâni, deoarece trebuie îndeplinite nişte proceduri privind extrădarea.

Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, a fost prins pe 26 februarie în Franţa, pentru prinderea lui Poliţia Română colaborând cu autorităţile franceze.

Bivolaru a fost condamnat definitiv în iunie 2013 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la şase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. El fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însă instanţa supremă a casat sentinţa şi a dispus rejudecarea dosarului.

După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul Bucureşti în urma sentinţei definitive date de ÎCCJ. Pe numele lui a fost emis şi un mandat de urmărire internaţională, specific ţărilor care nu sunt conectate la SIS.

Gregorian Bivolaru a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată, perversiune sexuală în formă continuată, corupţie sexuală, trafic de minori, act sexual cu un minor în formă continuată, act sexual cu un minor şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.

×
Subiecte în articol: Franta
Parteneri
Atac cu rachete, lansat de teroriștii Hamas asupra Tel Avivului
x close