Antena 3 CNN Actualitate Greşeală mortală. O familie întreagă a murit. Ce să nu faci niciodată atunci când găteşti cartofi

Greşeală mortală. O familie întreagă a murit. Ce să nu faci niciodată atunci când găteşti cartofi

Greşeală mortală. O familie întreagă a murit. Ce să nu faci niciodată atunci când găteşti cartofi
Sursa foto: foto: pixabay.com
10 Sep 2016   •   11:15

Tatal Mariei Chelysheva, din Rusia, a coborat in beciul casei pentru a lucat cativa cartofi. Nu s-a mai intors si, cand sotia lui a mers dupa el, a disparut si ea. A urmat fratele Mariei, apoi bunica. Niciunul nu s-a mai intors in casa.

 

Anchetatorii au descoperit ca de vina erau chiar cartofii pe care barbatul vroia sa ii gateasca. Acestia erau vechi, incepusera sa putrezeasca si asta i-a transformat intr-o adevarata bomba chimica.

 

Cartofii contin solanina (un glicoalcaloid). Are o puternică actiune toxica, chiar si in cantitati mici, fiind utilizata mai ales pentru proprietatile sale ca fungicid si pesticid. Alaturi de ea, in tuberculii de cartofi încoltiti se intalneste si chaconina, un alt glicoalcaloid. In general continutul de solanină este direct proportional cu culoarea verde a tuberculilor(culoare dată de clorofilă), ceea ce duce la deteriorarea lor.

Pe masura ce cartofii putrezesc, concentratia de glicoalcaloizi creste si este raspandita in exterior sub forma de gaz letal, care poate ucide dupa primele inspiratii, cum a fost cazul familiei Chelysheva.

Evita sa tii cartofii incoltiti in spatii inchise, neaserisite, unde pot putrezi.

- See more at: http://www.kanald.ro/o-intreaga-familie-a-murit-pentru-ca-a-facut-o-greseala-simpla-cand-pregatea-cina-ce-nu-trebuie-sa-faci-atunci-gatesti-cartofi_63811.html#sthash.GtOPK3Me.dpuf

Tatal Mariei Chelysheva, din Rusia, a coborat in beciul casei pentru a lucat cativa cartofi. Nu s-a mai intors si, cand sotia lui a mers dupa el, a disparut si ea. A urmat fratele Mariei, apoi bunica. Niciunul nu s-a mai intors in casa, potrivit kanald.ro.

Anchetatorii au descoperit ca de vina erau chiar cartofii pe care barbatul vroia sa ii gateasca. Acestia erau vechi, incepusera sa putrezeasca si asta i-a transformat intr-o adevarata bomba chimica.

Cartofii contin solanina (un glicoalcaloid). Are o puternică actiune toxica, chiar si in cantitati mici, fiind utilizata mai ales pentru proprietatile sale ca fungicid si pesticid. Alaturi de ea, in tuberculii de cartofi încoltiti se intalneste si chaconina, un alt glicoalcaloid. In general continutul de solanină este direct proportional cu culoarea verde a tuberculilor(culoare dată de clorofilă), ceea ce duce la deteriorarea lor.

Pe masura ce cartofii putrezesc, concentratia de glicoalcaloizi creste si este raspandita in exterior sub forma de gaz letal, care poate ucide dupa primele inspiratii, cum a fost cazul familiei Chelysheva.

Evita sa tii cartofii incoltiti in spatii inchise, neaserisite, unde pot putrezi.
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
El este românul ucis în Congo de o rachetă. Ar fi împlinit 23 de ani peste 6 zile
x close