Antena 3 Actualitate Grevă de avertisment în minerit şi energie

Grevă de avertisment în minerit şi energie

02 Mai 2007   •   08:05
Grevă de avertisment în minerit şi energie

Sindicaliştii din sectorul minier şi energetic din bazinul Olteniei îşi reiau miercuri activitatea de după mini-vacanţă cu o grevă de avertisment de două ore. Ei protestează faţă de intenţia Guvernului de a transfera complexurile energetice în subordinea AVAS. Greva va fi urmată de un miting de protest în 6 mai la Târgu Jiu, la care vor lua parte circa 15.000 de mineri.

Conducerea sindicatului anunţă că în funcţie de rezultatele celor două acţiuni de protest, Federaţia Naţională Mine Energie va analiza posibilitatea deplasării la Bucureşti a 15.000 de membri de sindicat care să protesteze faţă de decizia Guvernului. Complexurile energetice Turceni, Craiova şi Rovinari se află pe lista celor 41 de companii care au fost transferate de la fostul Minister al Economiei şi Comerţului la AVAS, urmând ca, după adoptarea strategiei naţionale energetice, să fie scoase la vânzare.

Antena 3

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close