Antena 3 CNN Actualitate Greva de la Sidex a fost declarată legală

Greva de la Sidex a fost declarată legală

Greva de la Sidex a fost declarată legală
17 Apr 2007   •   18:03

Tribunalul Galaţi a respins, marţi, ca nefondată, cererea administraţiei Arcelor Mittal Galaţi de declarare ca nelegală a grevei hotărâte de Sindicatul Siderurgiştilor Solidaritatea. Avocatul Sidex a susţinut că tabelele cu cele 3.380 de semnături de adeziune la grevă nu sunt legale pentru că nu există data la care s-au dat semnăturile pe fiecare tabel în parte. De asemenea, conducerea combinatului consideră că greva generală afectează grav procesul tehnologic, iar sindicatul nu şi-a asumat plata daunelor cauzate de grevă.

Completul de patru judecători de la Tribunalul Galaţi, după o oră de deliberări, a considerat că motivele invocate de conducerea Arcelor Mittal nu sunt întemeiate şi a respins cererea ca fiind nefondată. 'Prin această decizie s-a spart un mit, că la Arcelor Mittal nu se poate face grevă. De asemenea, s-a mai spart un mit, cum că justiţia este aservită, de aceea nu mulţumesc instanţei pentru verdictul dat, pentru că nu a făcut decât să respecte legea' a declarat liderul Sindicatului Siderurgiştilor Solidaritatea, Gheorghe Tiber.

În urma hotărârii instanţei, miercuri, la ora 6.30, va fi declanşată greva generală, în prima fază, peste 4.000 de siderurgişti adunându-se în faţa sediului sindicatului de la intrarea în combinat.

Rompres

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close