Antena 3 CNN Actualitate Grindeanu, în direct de la Paris: Aderarea la Agenţia pentru Energie Nucleară a OCDE, un pas înainte pentru sectorul nuclear din România

Grindeanu, în direct de la Paris: Aderarea la Agenţia pentru Energie Nucleară a OCDE, un pas înainte pentru sectorul nuclear din România

Grindeanu, în direct de la Paris: Aderarea la Agenţia pentru Energie Nucleară a OCDE, un pas înainte pentru sectorul nuclear din România
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    07 Iun 2017   •   22:29

Premierul Sorin Grindeanu se află, miercuri, la ceremonia de aderare a României la Agenția pentru energie nucleară, din cadrul OCDE, la Paris, eveniment de la care a intrat în direct la Antena 3, la emisiunea Sinteza Zilei.

”În seara aceasta am participat la ceremonia de aderare a României la Agenția pentru energie nucleară, din cadrul OCDE. Ținta pe care ne-am impus-o ca țară e ca România să devină țară membră a OCDE”, a spus șeful Guvernului

”Acest lucru ne va oferi recunoaștere și respect la nivel mondial, ne așează la masa celor care comentează aderarea la OCDE, și nu doar aplică”, a mai spus Grindeanu.

Grindeanu: Vreau să întărim relațiile strategice cu Franța

”Mâine o să am o întâlnire cu premierul Franței. Vreau să întărim relațiile strategice și cu Franța și, bineînțeles, cu SUA”.

”Franța este un aliat istoric al țării noastre”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Şeful Executivului a participat, miercuri seară, la ceremonia de aderare a României şi a Argentinei la Agenţia pentru Energie Nucleară a OCDE (NEA), care a avut loc în prezenţa secretarului general al OCDE, Jose Angel Gurría, şi a directorului general al NEA, William D. Magwood. 

La ceremonie au participat şi Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor Publice, Rodin Traicu, preşedintele Comisiei Naţionale de Control al Activităţii Nucleare (CNCAN), Horia Grama, preşedintele Agenţiei Nucleare şi pentru Deşeuri Radioactive (ANDR), Radu Puchiu, coordonator naţional pentru relaţia cu OCDE, şi Luca Niculescu, ambasadorul României în Franţa. 

România şi Argentina se alătură astfel celor 31 de state membre NEA, ţările cu cele mai avansate programe nucleare din lume. Totodată, prin aderare este recunoscut faptul că România dispune de infrastructură şi de o industrie naţională dezvoltate în domeniul energiei nucleare şi că utilizează o tehnologie nucleară sigură, fiind deplin angajată în adoptarea celor mai bune practici în domeniu, conform unui comunicat al Guvernului. 

Prin decizia anunţată de OCDE, România reconfirmă angajamentul său de lungă durată pentru dezvoltarea energiei nucleare şi pentru cooperarea internaţională. România dispune de infrastructură şi o industrie naţională dezvoltată în domeniul energiei nucleare şi utilizează o tehnologie nucleară sigură (CANDU-6), conform Executivului. 

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close