Antena 3 CNN Actualitate Grindeanu, întrebare de 100 de puncte pentru Cîţu: "Pe ce a cheltuit 7,4 miliarde de euro împrumutați anul acesta la dobânzi astronomice?!”

Grindeanu, întrebare de 100 de puncte pentru Cîţu: "Pe ce a cheltuit 7,4 miliarde de euro împrumutați anul acesta la dobânzi astronomice?!”

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeau a postat, sămbătă, pe reţelele de socializare un mesaj dur la adresa ministrului de Finanțe, Florin Cîțu căruia îi cere explicaţii referitoare la economia ţării.

Grindeanu, întrebare de 100 de puncte pentru Cîţu: "Pe ce a cheltuit 7,4 miliarde de euro împrumutați anul acesta la dobânzi astronomice?!”
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    14 Noi 2020   •   15:00

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a susţinut, sâmbătă, o conferinţă de presă prin care anunţa că România a avut o creştere economică.

“România a avut, în termeni reali, o creştere economică în trimestrul trei din 2020 de 5,6%, faţă de trimestrul precedent. Ce înseamnă această cifră de 5,6%? În primul rând este cea mai mare creştere economică trimestrială din ultimii 20 de ani.(...) Mai mult, revenirea economiei trimestrul trei din 2020, relativ la trimestrul doi, este cea mai rapidă revenire a economiei noastre din ultimii 20 de ani. Dacă ne uitam la 2020, avem o perioadă de criză în 2008, 2009, 2010, vedem că revenirea în trimestrul trei din 2020 este cea mai rapidă”, a spus şeful de la Finanţe în conferinţa de presă.

În replică, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeau i-a adresat un mesaj dur pe reţelele de socializare

Postarea face aluzie la faptul că INS a anunțat scăderea economiei cu 6% și Eurostat a raportat că România și Spania au cele mai mari declinuri economice din UE, iar Cîțu spune că economia României își revine rapid.

"Întrebarea de 100 de puncte la care “curajosul” Cîțu va fugi mâncând pământul cum a făcut-o în Parlament: de ce investițiile străine directe cu care se tot laudă sunt în primele 9 luni din 2020 de DOAR 1,9 miliarde de euro față de 4,47 miliarde euro în perioada similară din 2019 ( guvernare PSD). Dar pe ce a cheltuit 7,4 miliarde de euro împrumutați anul acesta la dobânzi astronomice?!

Datele sunt oficiale, prezentate ieri de BNR”, a precizat Grindeanu în postarea de pe Facebook

INS: Economia a scăzut în primele 9 luni cu 5,1%. În toamnă, PIB-ul a avansat cu 5,6% față de trimestrul anterior

"De ce toți managerii români spun că, după datele din trimestrul al III-lea, de care Cîțu pare fericit, revenirea economică se transformă în austeritate?

Haide Cîțule, curaj!", scrie Grindeanu pe Facebook.

 

 

 

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close