Antena 3 CNN Actualitate Câte cazuri de gripă porcină au apărut în România. Pericolul cel mai mare este în estul teritoriului

Câte cazuri de gripă porcină au apărut în România. Pericolul cel mai mare este în estul teritoriului

Câte cazuri de gripă porcină au apărut în România. Pericolul cel mai mare este în estul teritoriului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    01 Feb 2016   •   08:27

20 de cazuri de gripă porcină sunt confirmate în prezent numai în Bucureşti, potrivit directorului Institutului de boli infecţioase Matei Balş.

Şi în restul ţării, zeci de oameni au contactat virusul AH1N1, iar numărul lor ar putea creşte. Pericolul cel mai mare este însă în estul teritoriului.

Ministerul Sănătăţii consideră că nu se poate vorbi momentan de apariţia unei epidemii.

Numărul de infecţii gripale cu virusul AH1N1 a început să crească de la mijlocul săptămânii trecute. Specialiştii spun că nu se mai confruntă cu virsul pandemic din 2009, ci este vorba despre un virus gripal sezonier, care nu pune niciun pericol pentru cei care se vaccinează.

În nord estul ţării, la graniţa cu Ucraina, s-au luat măsuri speciale. Autorităţile din judeţul Suceava au constituit un punct de asistenţă medicală în Vama Siret după ce Ministerul Sănătăţii din Ucraina a confirmat că 122 de oameni au murit până pe 28 ianuarie din cauza virusului AH1N1, cele mai afectate zone fiind Kiev, Odesa şi Lvov. Ministerul de Externe a emis de altfel, un avertisment de călătorie pentru ţara vecină.

Direcţiile de sănătate publică au la dispoziţie  643.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea gratuită a persoanelor cu risc. Adică cele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, respiratorii şi cardiovasculare, copii, personal medical şi gravide. 

 

×
Subiecte în articol: gripa porcina virus ah1n1 AH1N1 epidemie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close