Antena 3 CNN Actualitate Guvernul aprobă ajutor pentru populația afectată din Gaza. Marcel Ciolacu: "România nu poate asista fără reacție la drama a sute de mii de oameni care riscă să moară de foame, sete și frig"

Guvernul aprobă ajutor pentru populația afectată din Gaza. Marcel Ciolacu: "România nu poate asista fără reacție la drama a sute de mii de oameni care riscă să moară de foame, sete și frig"

Premierul Marcel Ciolacu, a spus vineri, înaintea ședinței de Guvern, că au fost aprobate ajutoare pentru palestinienii din Fâșia Gaza.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2023   •   11:49

Executivul a aprobat un ajutor pentru populația civilă afectată din Fâșia Gaza.

”Ajutorul constă în produse alimentare, apă, haine, pături și încălțăminte, pe care Ministerul Apărării la va transporta urgent acolo cu avionul", a precizat premierul Marcel Ciolacu.

"Facem cu o zi întârziere ședința de Guvern săptămâna acesta pentru că am fost în cele două zone de război, Israel și Ucraina, unde avem comunități românești importante.

Prioritatea noastră este să ne protejăm cetățenii și, împreună cu guvernele din Tel Aviv și Kiev, lucrăm nonstop pentru a-i ajuta pe românii de acolo. Guvernul României nu va lăsa vreodată pe cineva în urmă”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Amenințarea directă și brutală din Israel la adresa Kremlinului: "Rusia sprijină inamicii Israelului! După ce terminăm cu Hamas, venim după voi împreună cu Ucraina"

Premierul a făcut și o referire specială la situația din Israel:

"I-am spus premierului Netanyahu că România condamnă ferm atacurile teroriste ale Hamas, soldate cu mii de victime.

În același timp, însă, România nu poate asista fără reacție la drama a sute de mii de oameni nevinovați din Fâșia Gaza care riscă să moară de foame, sete și frig", a mai precizat Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu ajutoare Fasia Gaza
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close