Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a decis! Se dau bani pe lângă pensie! Cine va putea beneficia și ce trebuie să facă?

Guvernul a decis! Se dau bani pe lângă pensie! Cine va putea beneficia și ce trebuie să facă?

Pensionarii cu pensii mici vor mai primi un ajutor din partea Guvernului. Măsura face parte dintr-un pachet de măsuri sociale și economice finanțat din fonduri europene.

Guvernul a decis! Se dau bani pe lângă pensie! Cine va putea beneficia și ce trebuie să facă?
Sursa foto: Antena3
de Laura Dinu    |    10 Iul 2020   •   09:15

Astfel, pensionarii cu vârste de cel puțin 75 ani și cu venituri la nivelul indemnizației sociale (704 lei), precum și persoanele/familiile fără adăpost, cele evacuate, care nu au domiciliu stabil și în mod special familiile monoparentale, vor primi mese calde prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

Tichete de 180 lei/persoană

Mesele calde vor fi acordate prin intermediul unor tichete electronice prin Schema Națională de Sprijin pentru Persoanele Vârstnice și pentru Persoanele fără adăpost (S.N.S.P.V.P.A). Bugetul total alocat va fi de 640 de milioane de lei. 

Valoarea lunară a unui tichet este de 180 lei/persoană. Aproximativ 290.000 de pensionari români vor beneficia de aceste măsuri, alături de celelalte categorii de persoane defavorizate, scrie Capital.

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) contribuie la consolidarea coeziunii sociale și la reducerea sărăciei extreme prin distribuirea de alimente de bază (sub formă de pachete alimentare și mâncare preparată), de materialele școlare pentru copii, trusouri pentru nou-născuți, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și produse de igienă către persoanele cele mai defavorizate.

Ajutorul European prin POAD este completat de schemele naționale care se adresează persoanelor aflate în sărăcie extremă.

Subiectul pensiilor este unul aprins în ultima vreme, având în vedere că reprezentanții PSD au anunțat că vor depune o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban dacă nu își va respecta promisiunile de dublare a alocațiilor pentru copii și nu va mări pensiile. Pe de altă parte, Guvernul Orban susține că pensiile vor crește cu cel mult 10 procente. 

Florin Cîțu: Creșterea pensiilor nu avea nici o sursă de finanțare

Florin Cîțu a declarat că nu se poate discuta despre pensii fără să discuți despre investiții. 

"Creșterea pensiilor nu avea nici o sursă de finanțare. Chiar și dacă am fi avut o creștere economică, tot ar fi fost o bombă pentru buget. Noi nu facem lucruri populiste. Nu putem să discutăm despre pensii fără să vorbim despre investiții. Acel 10 la sută înseamnă un punct procentual la buget, care este enorm" , a spus Florin Cîțu

Violeta Alexandru: Va fi o creștere a pensiilor

Pe de altă parte, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a confirmat majorarea pensiilor din septembrie, însă procentul cu care pensiile vor fi crescute rămâne încă învăluit în mister. Guvernanții spun că vor face public procentul imediat ce se analizează încasările de la bugetul statului. Ministrul Muncii a precizat că inclusiv cele mai mici pensii, cele sociale, în valoare de 704 RON, vor fi majorate. 

”Mesajul pe care vreau să îl transmit pensionarilor este că acest Guvern este responsabil, va fi o creștere a pensiilor, vom anunța o eventuală modificare a legii pensiilor, în sensul porcentului de 40% anunță, în baza unor analize privind încasările la buget. (...)

Să nu se creadă că nu avem nicio înțelegere, nici nu se pune problema să nu avem (...) Au fost oameni care m-au sunat și au izbucnit pentru că nu aveau ce pune pe masa copiilor lor, mă refer la cei care nu mai aveau niciun salariu.”, a spus Violeta Alexandru

×
Subiecte în articol: pensie mese calde
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close