Antena 3 CNN Actualitate Guvernul nu renunţă la legea care interzice cumulul salariului cu pensia primite de la stat

Guvernul nu renunţă la legea care interzice cumulul salariului cu pensia primite de la stat

Guvernul nu renunţă la legea care interzice cumulul salariului cu pensia primite de la stat
Sursa foto: Emil Boc
05 Mar 2009   •   19:46

Peste două săptămâni, Executivul va trimite Parlamentului un nou proiect de lege care interzice cumulul salariului cu pensia primite de la stat. Este pentru a doua oară când Executivul încearcă să promoveze această prevedere.

Curtea Constituţională a decis la jumătatea lunii ianuarie că dispoziţiile Ordonanţei prin care a fost interzis cumulul pensiei cu salariul sunt neconstituţionale.

Emil Boc a explicat la postul public de radio faptul că este imoral ca o persoană să cumuleze şi pensie şi salariu de la stat. Premierul susţine că ţinta o reprezintă persoanele care beneficiază de pensii foarte mari.

Este pentru a doua oară când Guvernul încearcă să impună această prevedere. Mai întâi a promovat o Ordonanţă de Urgenţă, la finele anului trecut. Avocatul Poporului a atacat actul normativ la Curtea Constituţională şi a avut câştig de cauză. Curtea a considerat că ordonanţa este neconstituţională deoarece încalcă dreptul la muncă şi dreptul la pensie.

Guvernul a susţinut, totuşi, că interdicţia cumulului pensiei cu salariul nu aduce atingere acestor drepturi. Premierul susţinea atunci că pensionarii care vor să lucreze au la dispoziţie şi alte modalităţi de a-şi rotunji veniturile.

Dacă noua legea va intra în vigoare, mii de pensionari ar trebui să aleagă între pensie sau salariul de la stat.

Antena 3


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close