Antena 3 CNN Actualitate Guvernul schimbă bugetul făcut de PSD

Guvernul schimbă bugetul făcut de PSD

Guvernul schimbă bugetul făcut de PSD
04 Feb 2019   •   09:27

Scandalul pe buget este departe de a lua sfârşit. Liviu Dragnea a cerut reducerea sumelor alocate Serviciilor secrete şi redistribuirea acestora în Sănătate. 

Propune un program pentru copii cărora să li se distribuie gratuit vitamina D. Între timp, nemulţumirile în interiorul PSD în privinţa bugetului cresc cu fiecare zi. 

Liviu Dragnea a declarat, duminică, că a rugat-o pe premierul Viorica Dăncilă să analizeze posibilitatea reducerii sumelor alocate serviciilor secrete şi să le redistribuie pentru sănătate, precizând că dacă Guvernul nu va decide asta, va fi depus un amendament în Parlament, în acest sens.

„I-am rugat să analizeze sumele serviciilor secrete. Cred că sumele importante de aici pot fi relocate în sănătate de exemplu. Eu mă gândesc că un program de acordare gratuită cu toţi copiii din România de vitamina D este tot un program de siguranţă naţională. Program pentru diabet. Şi doamna prim-ministru cu domnul ministru au spus că vor analiza, dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o să fac la Parlament", a afirmat Liviu Dragnea, la Parlament. 

Întrebat dacă nu este necesar avizul CSAT pentru a face această modificare, preşedintele PSD a răspuns ironic: „E nevoie de avizul lui Iohannis şi pentru viaţă? Parlamentul nu cere aviz de la nimeni". 

Bugetele Serviciului Român de Informaţii, al Serviciului de Informaţii Externe, al Serviciului de Protocol şi Pază şi al Servicului de Telecomunicaţii speciale au creşteri, conform proiectului de buget cuprinse între 4,8% şi 69% faţă de anul trecut. 

×
Subiecte în articol: guvern schimbare PSD
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close