Antena 3 CNN Actualitate Guvernul verifică toate instituţiile implicate în acordurile cu Sterling Resources

Guvernul verifică toate instituţiile implicate în acordurile cu Sterling Resources

Guvernul verifică toate instituţiile implicate în acordurile cu Sterling Resources
Sursa foto: platforma petroliera
10 Feb 2009   •   22:16

Documentele Sterling Resources de la cancelaria premierului, Secretariatul General al Executivului, şi ministerele Justiţiei, Mediului, Afacerilor Externe şi Finanţelor care dau dreptul companiei canadiene să extragă hidrocarburi din Marea Neagră, sunt verificate de Corpul de Control al Guvernului.
"Controlul are drept scopt verificarea respectării legislaţiei privind acest contract", a declarat, marţi, pentru agenţia Mediafax, Gelu Mărăcineanu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM).
Un control similar este în desfăşurare de luni şi la ANRM. Premierul Emil Boc a cerut efectuarea verificărilor în urma dezbaterii cu privire la actul adiţional dintre Sterling Resources şi ANRM la un contract încheiat în 1992, prin care compania are drept de exploatare a rezervelor de petrol şi gaze aflate în două perimetre din Marea Neagră.
În noiembrie 2008, Executivul a aprobat actul adiţional, printr-o hotărâre a fostului Guvern, condus de Călin Popescu Tăriceanu, la sfârşitul mandatului.
Preşedintele ANRM şi şeful Cancelariei premierului, Dorin Marian, se află printre cei care au semnat hotărârea de Guvern care este avizată de ministrul Mediului, Attila Korodi, de cel al Economiei, Varujan Vosganian, şi de un secretar de stat, în cazul Ministerului Justiţiei.
Bogdan Găbudeanu, preşedintele ANRM de la acea dată, a fost eliberat din funcţie, fiind înlocuit de Mărăcineanu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close