Antena 3 CNN Actualitate Haos în penitenciarele din România. Deținuții dau foc saltelelor și se urcă pe clădiri, în semn de protest

Haos în penitenciarele din România. Deținuții dau foc saltelelor și se urcă pe clădiri, în semn de protest

Haos în penitenciarele din România. Deținuții dau foc saltelelor și se urcă pe clădiri, în semn de protest
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Iul 2016   •   14:10

Protestele se extind în tot mai multe penitenciare din ţară. La Penitenciarul Rahova, mai mulţi deţinuţi au intrat în greva foamei. La Miercurea Ciuc, s-au folosit gaze lacrimogene pentru a-i calma pe deţinuţi. La Tulcea, mai mulţi deţinuti au dat foc saltelelor, iar alţii au lăsat mormane de pâine in intrarea in secţii.

La Botoşani, oamenii s-au urcat pe clădire, au incediat mai multe obiecte și au încercat să iasă din celule. Unul dintre deţinuţi a fost dus cu duba la spital. 

Şi la Penitenicarul Iaşi sunt proteste de două zile. In acest moment, acolo, 14 deţinuţi sunt urcaţi pe acoperişul închisorii şi toţi ceilalţi sunt în greva foamei. Iar lista închisorilor unde sunt astfel de probleme şi proteste devine din ce în ce mai lungă.

În tot acest timp, ministrul Justiției se războieşte cu presa. Raluca Prună a fost extrem de deranjată de întrebarea jurnaliștilor pe această temă, în condițiile în care sute de condamnați au dat foc la celule, au intrat în greva foamei și s-au urcat pe acoperișurile penitenciarelor.

”Cred că etica vă obligă să nu puneți această întrebare despre penitenciare”, a răspuns Raluca Prună.
 

×
Subiecte în articol: Raluca Prună
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close