Antena 3 CNN Actualitate Hristos a înviat! Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc Învierea Domnului (VIDEO)

Hristos a înviat! Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc Învierea Domnului (VIDEO)

Hristos a înviat! Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc Învierea Domnului (VIDEO)
Sursa foto: paste
19 Apr 2009   •   09:46

Mii de români au primit vestea şi au luat lumină de la bisericile din întreaga ţară. În Bucureşti credincioşii au participat la slujba de Înviere de la Patriarhia Bisericii Ortodoxe. La miezul nopţii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit clerului şi credincioşilor Lumina Sfântă adusă de la Sfântul Mormant din Ierusalim.

Pentru prima dată, în acest an, Lumina Sfântă a fost adusă în România de la mormântul lui Iisus din Ierusalim şi a fost trimisă spre mai multe lăcaşuri de cult din ţară.

Printre credincioşii care au mers la slujba de la Patriarhie, s-a numărat şi Gigi Becali, proaspăt eliberat din arestul poliţiei.



În bisericile ortodoxe şi greco-catolice din întreaga ţară s-au oficiat slujbe. Pe plaja din Constanţa au fost peste cinci mii de oameni iar mânăstirile din Moldova au fost pline până la refuz.



În bisericile şi mănăstirile din toată ţara se oficiază, duminică, slujba Vecerniei, cunoscută ca ?A doua Înviere? sau ?Învierea mică?. Mii de români sunt aşteptaţi, începând cu ora 12.00, la Patriarhia Română, pentru a lua parte la slujbă, care va fi oficiată de Preafericitul Părinte Daniel. Cei ce petrec Paştele pe litoral, pot participa la a doua Înviere la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa. Specific acestei slujbe este citirea Sfântei Evanghelii în 12 limbi, după numărul apostolilor.



Antena 3

×
Parteneri
Mircea Badea, despre femeia căreia îi datorează toată cariera
x close