Antena 3 CNN Actualitate Hunedoara. 100 de litri de acid clorhidric s-au scurs dintr-un vagon avariat

Hunedoara. 100 de litri de acid clorhidric s-au scurs dintr-un vagon avariat

Hunedoara. 100 de litri de acid clorhidric s-au scurs dintr-un vagon avariat
Sursa foto: vagon
04 Mar 2009   •   11:04

Un vagon-cisternă încărcat cu 53.000 de litri de acid clorhidric a fost oprit, în noaptea de marţi spre miercuri, în Gara Simeria, după ce un angajat al depoului a observat o scurgere apărută la acesta şi a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Potrivit Agerpres, din cisternă s-au scurs aproximativ o sută de litri de acid clorhidric, fără ca acesta să aibă un impact asupra solului sau oamenilor.

?Scurgerea substanţei nu a reprezentat un pericol pentru populaţie, deoarece vagonul a fost izolat, cea mai apropiată locuinţă fiind la o depărtare de câteva sute de metri?, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, locotenent Anemona Doda.

Un echipaj de pompieri de la Detaşamentul din Deva şi membrii serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din Simeria au ajuns în cel mai scurt timp la locul indicat.

Vagonul a fost garat pe o linie special destinată de angajaţii CFR, iar pompierii au trecut la izolarea zonei şi limitarea accesului persoanelor neautorizate.

Pentru stoparea infiltraţiilor în sol a substanţei deosebit de toxice şi corozive, echipele de intervenţie, au format un strat de nisip, conform procedurilor. În plus, a fost îndepărtată orice sursă de aprindere-foc, scântei sau flacără.

Vagonul încărcat cu acid clorhidric venea de la Râmnicu Vâlcea şi se îndrepta spre Târgu Mureş.

Agerpres

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close