Antena 3 CNN Actualitate Aceasta este icoana cu Mântuitorul, care valorează milioane de dolari. O bătrână nu a știut și a vrut să o arunce

Aceasta este icoana cu Mântuitorul, care valorează milioane de dolari. O bătrână nu a știut și a vrut să o arunce

O icoană cu Mântuitorul, care datează de sute de ani, valorează milioane de dolari. O bătrână, de 90 de ani din Franța, nu a știut ce comoară ține în casă și a vrut să o arunce.

Aceasta este icoana cu Mântuitorul, care valorează milioane de dolari. O bătrână nu a știut și a vrut să o arunce
Sursa foto: Reuters
de Ioana Mircea    |    18 Noi 2023   •   22:35

Tabloul „Hristos batjocorit" a fost cât pe ce să ajungă la gunoi, după ce proprietara sa, o femeie în vârstă de 90 de ani, din Franța, a vrut să scape de ea în timp ce făcea curățenie generală, în 2019.

Bătrâna a crezut că este o icoană fără valoare din Rusia și plănuia să o arunce la gunoi.

Cea care a descoperit originea valoroasă a tabloului este Philomène Wolf, o licitatoare din nordul Franței. Evaluarea operei de artă se ridică la 25 de mii de dolari.

Citește și: Cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă este rostită zilnic

Examinările ulterioare, efectuate cu ajutorul tehnologiei moderne, au confirmat că artistul tabloului este Cimabue, o figură cheie în dezvoltarea artei renascentiste.  Cercetătorii cred că piesa datează din 1280.

Guvernul francez a declarat lucrarea comoară națională după ce a recunoscut importanța culturală a capodoperei. Capodopera va fi expusă la muzeul Luvru din Franța, potrivit businessinsider.com.

×
Subiecte în articol: icoana
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close