Antena 3 CNN Actualitate IGPR: Circa 800 de sancţiuni aplicate, în urma unei acţiuni privind activităţile de taximetrie

IGPR: Circa 800 de sancţiuni aplicate, în urma unei acţiuni privind activităţile de taximetrie

IGPR: Circa 800 de sancţiuni aplicate, în urma unei acţiuni privind activităţile de taximetrie
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Iun 2012   •   12:23

Aproximativ 800 de sancţiuni contravenţionale au dat poliţiştii în timpul unei acţiuni, desfăşurată la nivel naţional, privind activităţile de taximetrie din zona aeroporturilor şi gărilor, fiind astfel controlate peste 2.000 de taxiuri.
   
Patru autovehicule care au fost folosite la practicarea taximetriei au fost indisponibilizate, poliţiştii constatând şi şapte infracţiuni la regimul circulaţiei.
   
Vineri, Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR au coordonat o acţiune de verificare a legalităţii desfăşurării transportului de persoane în regim taxi. Acţiunea s-a desfăşurat la nivel naţional, activităţile de control desfăşurându-se, cu preponderenţă, în zona aeroporturilor şi gărilor.
   
Peste 500 de poliţişti rutieri şi de la transporturi, precum şi peste o sută de reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii de control în domeniu, au urmărit respectarea normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie, depistarea persoanelor care practică ilegal această activitate sau care nu respectă regulile de tarifare,  corectitudinea funcţionării aparatelor de taxat şi calitatea serviciilor. De asemenea, poliţiştii au verificat starea tehnică a taxiurilor.
   
În urma controlării a 2.266 de autovehicule tip taxi, poliţiştii au constatat şapte infracţiuni, dintre care cinci la regimul circulaţiei şi două de natură economico-financiară. 
   
De asemenea, au aplicat 796 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 113 pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi 665 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.
   
Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare neomologate au fost retrase 60 de certificate de înmatriculare.
   
Totodată, poliţiştii au dispus imobilizarea a patru autovehicule inscripţionate taxi, prin reţinerea plăcuţelor de înmatriculare.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close