Antena 3 CNN Actualitate Îmbulzeală la tarabele cu pește din țară | Zeci de oameni au luat cu asalt pescăriile în prima zi de post cu dezlegare

Îmbulzeală la tarabele cu pește din țară | Zeci de oameni au luat cu asalt pescăriile în prima zi de post cu dezlegare

Este aglomerație la tarabele cu pește din țară, încă de la primele ore ale dimineții. Zeci de oameni se îmbulzesc deja la pescării, în prima zi de post cu dezlegare la pește.

de Ioana Mircea    |    25 Mar 2023   •   08:36

Pește este vedeta acestui sfârșit de săptămână. Este Buna Vestire, prima dezlegare la pește de care au parte credincioșii în postul Paștelui, așa că oamenii se înghesuie în piețe și târguri. Se spune că cel care gustă pește în această zi se va simți tot anul ca peștele în apă.

De exemplu, în Piața Obor din București, încă de la primele ore ale dimineții se formează cozi la tarabele cu pește. Prețurile sunt mai mari cu 30% față de anul trecut.

Prețurile variază între 25 și 75 de lei kilogramul de pește, în funcție de ce tip de pește aleg să cumpere oamenii. Un kilogram de caras, de exemplu, ajunge să cote 20 de lei, unul de crap, 30 de lei, iar șalăul costă în prezent aproximativ 40 de lei.

Citește și: Ce se dă de pomană de Buna Vestire. Alimentele care se împart azi, 25 martie

În Capitală se organizează astăzi și mai multe târguri de pește, unde oamenii vor putea alege din mai multe sortimente.
 

×
Subiecte în articol: Buna Vestire peste
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close