Antena 3 CNN Actualitate Imigranţi ilegali, descoperiţi la vama Vărşand, într-un TIR

Imigranţi ilegali, descoperiţi la vama Vărşand, într-un TIR

Imigranţi ilegali, descoperiţi la vama Vărşand, într-un TIR
Sursa foto: tir
16 Feb 2009   •   13:17

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, în noptea de duminică spre luni, 23 de cetăţeni asiatici, ascunşi în remorca unui TIR. Aceştia intenţionau să iasă ilegal din România pentru a ajunge în Italia, anunţă Agerpres.
La volanul TIR-ului în care erau ascunşi asiaticii se afla un român în vârstă de 40 de ani. Automarfarul era înmatriculat în judeţul Vâlcea şi ar fi trebuit să transporte spumă de polistiren din România în Italia. Şoferul era însoţit de un alt cetăţean român.
La controlul de frontieră, poliţiştii au constatat că greutatea înscrisă în documentele de însoţire a mărfii era diferită de greutatea rezultată în urma cântăririi. Din acest motiv, poliţiştii de frontieră au decis să realizeze un control amănunţit al TIR-ului. Cei 23 de bărbaţi descoperiţi în TIR erau ascunşi în interiorul compartimentului marfă, în spatele încărcăturii.
Potrivit primelor verificări efectuate de poliţiştii de frontieră, 19 dintre aceştia sunt cetăţeni afgani, trei sunt irakieni, iar unul este cetăţean pakistanez şi au vârste cuprinse 17 şi 32 ani. Ei au declarat că intenţionau să ajungă în Italia, unde sperau că vor reuşi să îşi găsească locuri de muncă. Au recurs la această metodă, deoarece nu posedau viza pentru Spaţiul Schengen. Şoferii automarfarului au declarat că nu ştiau că bărbaţii se află în autovehicul.
De la începutul anului, poliţiştii de frontieră arădeni au reţinut 96 de persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.
Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close