Antena 3 CNN Actualitate În vacanţă cu tichete, dar numai dacă firma este performantă

În vacanţă cu tichete, dar numai dacă firma este performantă

În vacanţă cu tichete, dar numai dacă firma este performantă
Sursa foto: vacanta
06 Mar 2009   •   21:09

Performanţele economice ale firmei şi respectul patronului îi pot trimite pe angajaţi în vacanţă. Dar
numai în România. Aşa a fost gândit proiectul tichetelor de vacanţă. Să scoată la suprafaţă economia gri din turism şi să îi trimită în vacanţă pe românii care îşi petrec această perioadă stând acasă.

Angajatul din mediul privat trebuie să fie performant ca să primească tichete de vacanţă. Şi trebuie să vrea patronul. Actul normativ spune că pot primi până la 3.600 de lei pe an.

?În loc să negociem o mărire de salariu, vom negocia o valoare mai mare sau mai mică a tichetelor de vacanţă pe care le vom acorda pentru anul în curs?, spune Cristian Bărhălescu, un patron din Constanţa.

"Mi se pare o idee bună. Dacă şi birocraţia nu va însemna eforturi prea mari din partea firmei, o voi pune în aplicare", declară Florin Ghinoiu, un patron din Braşov.

Angajaţii de la stat primesc tichete de vacanţă numai dacă instituţia a avut încasări bune şi chiar profit. Împărţeala nu o fac şefii, ci sindicatele. Ministerul Finanţelor trebuie să-i accepte acum pe emitenţii tichetelor.

Cu cât reţeaua de agenţii de turism, pensiuni şi hoteluri e mai mare, cu atât emitentul are mai mare succes. Va fi o concurenţă şi între operatorii de turism să-şi atragă clienţii. Dar ca să-i aibă trebuie să plătească impozite la stat.

Tichetele de vacanţă înlocuiesc primele de vacanţă, cu care angajaţii puteau să ajungă şi în Grecia. Acum condiţia e să rămână în România.

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close