Antena 3 CNN Actualitate Încă o lovitură pentru fumători. Dacă ascund pachetele de țigări, vor fi amendați cu 10.000 de lei

Încă o lovitură pentru fumători. Dacă ascund pachetele de țigări, vor fi amendați cu 10.000 de lei

Încă o lovitură pentru fumători. Dacă ascund pachetele de țigări, vor fi amendați cu 10.000 de lei
Sursa foto: foto: Agerpres
21 Oct 2016   •   21:05

Fumătorii au primit încă o lovitură dură după ce a fost interzis fumatul în spaţiile publice, iar ţigările aromate şi mentolate vor fi scoase de pe piaţă. Acum, asigurările de sănătate vor fi mai scumpe pentru cei care fumează. Cine ascunde viciul riscă amenzi de 10.000 de lei, informează România TV.

Este vorba despre o nouă lege la care se gândesc parlamentarii pentru a reduce numărul fumătorilor din România. Aleşii s-au gândit la o nouă modalitate de a face rost de bani, asta pentru că vor ca toţi fumătorii să plătească asigurări de sănătate cu 10% mai mult decât cei care nu acest viciu.

În plus, dacă vor ascunde faptul că fumează în declaraţia pe propria răspundere, ei riscă şi amenzi de până la 10.000 de lei. Toţi asiguraţii vor face înainte o radiografie pentru a fi controlaţi.

Aceasta vine ca o nouă lovitură pentru fumători, după ce a fost interzis fumatul în spaţiile publice, iar ţigările aromate şi mentolate vor fi scoase de pe piaţă.

×
Subiecte în articol: fumat
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close