Antena 3 CNN Actualitate Incendiu de vegetaţie la un pas de Bucureşti. Traficul este deviat prin localitatea Măgurele

Incendiu de vegetaţie la un pas de Bucureşti. Traficul este deviat prin localitatea Măgurele

Incendiu masiv de vegetație în județul Ilfov, în zona Măgurele-Bragadiru. Focul, întețit de temperaturile extrem de ridicate a cuprins 10 hectare. Potrivit polițiștilor, traficul este deviat prin localitatea Măgurele.

de Cristi Popovici    |    18 Iul 2023   •   16:25

Circulația a fost oprită marți după-amiaza pe Centura Capitalei din cauza incendiului de vegetație izbucnit între localitățile Bragadiru și Măgurele.

Centrul Infotrafic informează că pe DN Centura București, la kilometrii 47-48, între localitățile Bragadiru și Măgurele, județul Ilfov, s-a produs un incendiu de vegetație, care reduce vizibilitatea în trafic.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Circulația rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, valorile de trafic fiind ridicate.

Potrivit polițiștilor, traficul este deviat prin localitatea Măgurele.

ISU a trimis mesaj Ro-Alert după ce focul a cuprins 10 hectare de vegetaţie

Incendiul, care a pornit în urmă cu aproximativ două ore şi jumătate a fost localizat și în cele din urmă a fost stins. Au fost cuprinse în jur de 10-15 hectare de teren arabil, teren cultivat cu rapiță, spuneau localnicii de aici. Rapiță, care însă nu a mai fost recoltată de proprietar, s-a uscat atât de mult încât a fost nevoie de o scânteie sau poate o țigară aprinsă. Spuneau oamenii că e posibil să fie și o mână criminală la mijloc.

Depinde ce vor hotărî pompierii împreună cu cei de la poliție. Important este că flăcările nu au ajuns la casele din apropiere. Sunt mai multe cartiere rezidențiale care se ridică pe această porțiune de pământ, între Bragadiru și zona Măgurele.

Oamenii s-au panicat la un moment dat, deoarece vântul a început să bată din direcții diferite, motiv pentru care s-au temut că flăcările pot ajunge și la casele lor, însă pompierii au intervenit în cele din urmă destul de prompt.

La faţa loculu au intervenit 10 echipaje. Au chemat în sprijin și câțiva agricultori din zonă, care au intervenit cu utilajele agricole, cu niște tractoare, au săpat brazde în calea liniei de foc, astfel încât flăcările nu au mai putut înainta.

Urmează ca polițiștii și pompierii să stabilească de la ce au pornit focul. 

×
Subiecte în articol: incendiu de vegetatie Bragadiru Magurele
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close