Antena 3 CNN Actualitate Incendiu de pădure în judeţul Buzău. Imaginile dezastrului, surprinse de un pompier

Incendiu de pădure în judeţul Buzău. Imaginile dezastrului, surprinse de un pompier

Incendiu de pădure în judeţul Buzău. Imaginile dezastrului, surprinse de un pompier
Sursa foto: sursa: Facebook/Vasile Prahoveanu
28 Dec 2015   •   15:00

UPDATE 15:00

Purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Vasile Prahoveanu, a spus în direct la Antena 3 elicopterul mobilizat pentru intervenţia în zona incendiului a efectuat, până la ora transmiterii ştirii, 6 transporturi, totalizând 18.000 litri de apă. Potrivit acestuia, intervenţia este una deosebit de dificilă.


În zonă este așteptat un elicopter de recunoaștere.

"ISU intervine cu un efectiv de 50 de pompieri, de asemenea s-au deplasat forțe de la Ocolul silvic Pârscov, serviciul voluntar pentru situații Brăiești, din primele informații este vorba de o pădure mixtă, foioase și rășinoase de circa 70 de ani. În zonă vântul bate cu putere și crează curenți turbionari, iar deplasarea se face pe jos, peste o oră și jumătate din localitatea Brăiești", a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Potrivit sursei citate, conducerea ISU Buzău a luat deja unele măsuri suplimentare de recunoaștere.

"A crescut activitatea operativă a detașamentului de pompieri, a fost trimisă la fața locului grupa operativă și s-a solicitat Inspectoratului General de Aviație un elicopter în vederea executării operațiunii de recunoaștere", a mai spus oficialul ISU Buzău.



×
Subiecte în articol: Buzau
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close