Antena 3 CNN Actualitate Incendiu de vegetaţie în judeţul Mehedinţi. Peste 50 de hectare de vie şi culturi au ars

Incendiu de vegetaţie în judeţul Mehedinţi. Peste 50 de hectare de vie şi culturi au ars

Incendiu de vegetaţie în judeţul Mehedinţi. Peste 50 de hectare de vie şi culturi au ars
Sursa foto: vii incendiu
03 Sep 2009   •   14:58

Cincizeci de hectare de vie, de pădure şi de culturi s-au făcut scrum miercuri după-amiază în judeţul Mehedinţi. Peste 60 de oameni s-au înarmat cu pături, lopeţi şi crengi ca să ajute la stingerea incendiului însă focul s-a răspândit cu viteză din cauza vântului. Abia după 5 ore proprietarii pământurilor, ajutaţi de pompieri au reuşit să stingă incendiul.

Oamenii din comuna Brezniţa de Ocol s-au trezit miercuri după-amiază cu pământurile în flăcări. Pentru a salva viile, culturile, păşunile pentru animale şi pădurea din zonă, localnicii s-au înarmat cu tot ce au găsit la îndemână în încercarea de a domoli focul.

Pentru că focul înainta cu repeziciune, oamenii au chemat pompierii în ajutor. Aceştia au intervenit cu 2 autospeciale, una cu apa şi un autocamion. Potrivit pompierilor, la sosirea gărzii de intervenţie ardeau 25 de hectare de vegetatie.

Focul a fost stins după mai bine de 5 ore. Poliţia urmează să facă cercetări pentru a stabili din ce cauză a izbucnit incendiul. Locuitorii sunt convinşi că focul a fost pus de o mână criminală.

Antena 3


×
Subiecte în articol: mehedinti paduri
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close