Incendiu la un hotel de 5 stele din Sinaia. Zeci de persoane au fost evacuate la ora 4 dimineața - VIDEO

de D.G.    |    30 Apr 2017   •   09:55
Incendiu la un hotel de 5 stele din Sinaia. Zeci de persoane au fost evacuate la ora 4 dimineața - VIDEO

UPDATE 10.00

Incendiul izbucnit, duminică-dimineaţă, la un hotel de cinci stele din staţiunea prahoveană Sinaia a fost lichidat de pompieri după o intervenţie de patru ore, focul pornind de la un şemineu situat la mansarda imobilului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, hotelul, care are 23 de camere, este format din parter, două etaje şi mansardă, iar pompierii au reuşit să salveze etajele inferioare ale acestuia.

Un număr de 50 de persoane au fost evacuate, o parte dintre ele de către personalul hotelului, iar altele de către pompierii sosiţi la intervenţie, în urma evenimentului nefiind înregistrate victime.

După lichidarea focului şi efectuarea verificărilor la faţa locului, s-a stabilit că focul a pornit de la coşul de fum neizolat corespunzător faţă de materiale combustibile al unui şemineu situat la mansarda hotelului.

Vasiloae a precizat că hotelul are asigurare, dar şi autorizaţie de securitate la incendiu, utimul control la această unitate fiind efectuat anul trecut.

Știre inițială

Pompierii prahoveni intervin, duminică dimineaţă, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu care a izbucnit la un hotel de cinci stele din staţiunea Sinaia, 50 de persoane fiind evacuate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, hotelul care are 23 de camere este format din parter, două etaje şi mansardă, iar focul a izbucnit într-o cameră de la mansardă, propagându-se ulterior la acoperiş.

Un număr de 50 de persoane au fost evacuate, o parte dintre ele de către personalul unităţii, iar alţii de către pompierii sosiţi la intervenţie.

Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi la acoperiş, ISU intervenind la faţa locului cu şase autospeciale şi grupa operativă, a precizat Vasiloae.

Conform sursei citate, nicio persoană nu este rănită.

sursa: Facebook/ ISU Prahova

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close