Antena 3 Actualitate Incendiul din club Colectiv, simulat în laborator de specialiștii INSEMEX

Incendiul din club Colectiv, simulat în laborator de specialiștii INSEMEX

16 Dec 2015   •   17:00
Incendiul din club Colectiv, simulat în laborator de specialiștii INSEMEX
Sursa foto: Foto: Facebook

Specialiștii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) din Petroșani au efectuat miercuri, în laborator, o expertiză tehnică a condițiilor din clubul Colectiv, în încercarea de a determina cauzele și modul în care s-a produs incendiul din 30 octombrie, scrie Agerpres.

Simularea a fost efectuată la solicitarea Parchetului General, iar la experimentul judiciar a luat parte și directorul Institutului Național de Expertize Criminalistice, instituție cu care INSEMEX colaborează pentru finalizarea expertizei tehnice.

"În cadrul expertizei tehnice, pe care o efectuăm la solicitarea Parchetului General, am efectuat o simulare la o porțiune semnificativă din clubul Colectiv. Încercăm să reproducem evenimentul și să determinăm mecanismul de declanșare a incendiului și de propagare a acestuia, cu consecințele care au decurs de aici", a declarat directorul INSEMEX Petroșani, George Artur Găman.

Potrivit acestuia, inițierea incendiului a fost efectuată cu un articol pirotehnic pe o porțiune semnificativă, reprodusă la scară reală ca în clubul Colectiv.

"Pe baza a ceea ce am făcut și înregistrat astăzi — analize de caz, imagini video și altele — va urma prelucrarea acestor date, care, ulterior, vor fi predate organelor de anchetă", a menționat directorul INSEMEX Petroșani.

El a precizat că rezultatele vor fi prelucrate și predate anchetatorilor în cel mult o lună de zile.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close