Antena 3 CNN Actualitate Incendiul din club Colectiv, simulat în laborator de specialiștii INSEMEX

Incendiul din club Colectiv, simulat în laborator de specialiștii INSEMEX

Incendiul din club Colectiv, simulat în laborator de specialiștii INSEMEX
Sursa foto: Foto: Facebook
16 Dec 2015   •   17:00

Specialiștii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) din Petroșani au efectuat miercuri, în laborator, o expertiză tehnică a condițiilor din clubul Colectiv, în încercarea de a determina cauzele și modul în care s-a produs incendiul din 30 octombrie, scrie Agerpres.

Simularea a fost efectuată la solicitarea Parchetului General, iar la experimentul judiciar a luat parte și directorul Institutului Național de Expertize Criminalistice, instituție cu care INSEMEX colaborează pentru finalizarea expertizei tehnice.

"În cadrul expertizei tehnice, pe care o efectuăm la solicitarea Parchetului General, am efectuat o simulare la o porțiune semnificativă din clubul Colectiv. Încercăm să reproducem evenimentul și să determinăm mecanismul de declanșare a incendiului și de propagare a acestuia, cu consecințele care au decurs de aici", a declarat directorul INSEMEX Petroșani, George Artur Găman.

Potrivit acestuia, inițierea incendiului a fost efectuată cu un articol pirotehnic pe o porțiune semnificativă, reprodusă la scară reală ca în clubul Colectiv.

"Pe baza a ceea ce am făcut și înregistrat astăzi — analize de caz, imagini video și altele — va urma prelucrarea acestor date, care, ulterior, vor fi predate organelor de anchetă", a menționat directorul INSEMEX Petroșani.

El a precizat că rezultatele vor fi prelucrate și predate anchetatorilor în cel mult o lună de zile.

×
Subiecte în articol: Club Colectiv incendiu colectiv
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close