Antena 3 Actualitate Încep lucrările pentru lărgirea Prelungirii Ghencea din Capitală. Totul ar trebui să fie gata în doi ani

Încep lucrările pentru lărgirea Prelungirii Ghencea din Capitală. Totul ar trebui să fie gata în doi ani

04 Sep 2019   •   10:00

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, anunță semnarea contractului pentru lărgirea Prelungirii Ghencea, o investiție cerută în ultimii ani cu insistență de locuitorii din această zonă a Bucureștiului, dar și din localitățile limitrofe. 

Potrivit lui Firea, lucările vor începe luni, 9 septembrie, costul total al proiectului este de 122 de milioane de euro, iar durata de realizare este de doi ani.

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat impreuna cu reprezentantul Trustului de Cladiri Metropolitane Bucuresti, Mihai Corbu, contractul privind realizarea lucrarilor de supralargire a bulevardului Prelungirea Ghencea, contract in valoare de aproximativ 73,5 milioane euro fara TVA, costul total al proiectului fiind de aproximativ 122 milioane euro.

"Am semnat astazi contractul pentru obiectivul de investitii 'Penetratie Prelungirea Ghencea - Domnesti si Supralargire Bulevardul Ghencea' un proiect esential de fluidizare a traficului din zona! Ma bucur ca, impreuna cu specialistii Primariei Capitalei, reusim sa facem ce trebuia facut de peste 20 de ani! Lucrarile, care vor fi realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane București, vor incepe chiar de luni, 9 septembrie, iar durata execuției contractului este de 24 de luni!", a declarat Firea.

Nod intermodal si parcare de 300 de locuri

De asemenea, Primarul General a mai explicat că noua artera, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete (dublu sens, amplasată pe o sigura parte a arterei), trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabilă. Totodată, se va mai realiza si un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri. Primele lucrări vor fi de demolare.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal. Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate.
Este important de mentionat ca proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnești care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura București.

Date proiect

Procedurile de realizare a acestui obiectiv de investitii au fost demarate la începutul anului 2018, iar in luna iunie a aceluiași an a fost încheiat contractul intre Primăria Municipiului București și Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului tehnic de execuție.

Trei luni mai tarziu, in septembrie 2018, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat proiectul de Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti obiectivului de investiții Penetratie Prelungirea Ghencea - Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea.

In luna ianuarie 2019, a fost aprobat in Consiliul General culoarul de expropriere necesar realizării obiectivului de investiții, au fost aprobate proprietățile necesare pentru a fi expropriate, dar și valoarea acestora. Sumele pentru primele 50 de imobile au fost consemnate în conturi.

În martie 2019, pentru accelerarea lucrărilor, Primăria Capitalei a transmis, cu titlu gratuit, către Ministerul Transporturilor - CNAIR, documentația tehnică, parte a studiului de fezabilitate, pentru realizarea lucrărilor la intersecția cu Șoseaua de Centură, iar o lună mai tarziu a fost emisă autorizația de construire. În iunie 2019, Primăria Capitalei a primit oferta pentru execuția lucrarilor de la Trustul de Clădiri Metropolitane București.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close