Antena 3 CNN Actualitate Începe vaccinarea anti-COVID în Europa! Britanicii se vor vaccina chiar de săptămâna viitoare

Începe vaccinarea anti-COVID în Europa! Britanicii se vor vaccina chiar de săptămâna viitoare

Europa se pregăteşte de vaccinarea anti-covid! Britanicii vor fi primii, campania de vaccinare incepand chiar de marţi. În Marea Britanie, primele doze de vaccin au ajuns deja. Transportul s-a desfăşurat în secret, prin Eurotunel, după ce hackerii au încercat să deturneze camioanele. Prioritate la vaccinare au bătrânii şi personalul medical din prima linie.

Începe vaccinarea anti-COVID în Europa! Britanicii se vor vaccina chiar de săptămâna viitoare
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    05 Dec 2020   •   11:30

Organizaţia Mondială a Sănătății ia în calcul introducerea unui certificat electronic de vaccinare, o conditie esentiale pentru cei care călătoresc. Marea problemă în gestionarea crizei sanitare rămâne însă neîncrederea oamenilor. Potrivit OMS, sunt țări unde jumătate din populație este sceptică. În România, cel puţin un sfert dintre români anunţă că refuză vaccinarea, arată sondajele efectuale în ultimele două luni.

Barack Obama, Bill Clinton, George W. Bush şi chiar Joe Biden. Patru generaţii de foşti şi viitori preşedinţi ai Americii fac front comun în faţa COVID. Toţi vor să se vaccineze în faţa camerelor pentru a combate neîncrederea care domină întreaga lume. Totodată, Organizația Mondială a Sănătății vrea să implementeze un paşaport de vaccinare, pe care Estonia îl testează de două luni.

Pfizer a revizuit la jumătate previziunile pentru producția din acest an, estimată inițial la 100 de milioane de doze, din cauza unor probleme de aprovizionare cu materii prime.

Şi alte companii, precum Moderna și AstraZeneca, au solicitat aprobarea în Europa și Statele Unite. Pentru moment sunt vaccinaţi doar adulţii, însă Moderna va începe curând testele și pe copiiu cu vârste între 12 și 17 ani.

OMS: Vaccinurile nu înseamnă zero cazuri de COVID-19

"Urmărim cu interes implementarea tehnologiei pentru a combate COVID-19. Încercăm să colaborăm cu statele membre pentru implementarea unui așa-numit certificat de vaccinare electronic." a delarat Dr. Siddhartha Sankar Datta, consilier regional OMS.

Acesta va conţine datele medicale ale utilizatorului şi ar permite identificarea și monitorizarea celor care s-au imunizat. OMS, atrage atenţia, însă, că pandemia nu s-a terminat.

"Vaccinurile nu înseamnă zero cazuri de COVID-19. Vaccinurile şi vaccinarea sunt unelte puternice, care se adaugă la setul de instrumente pe care îl avem. Însă, singure nu-şi vor face treaba." precizeaza Dr. Mike Ryan, Directorul Programului pentru Urgențe al OMS.

 

×
Subiecte în articol: Europa COVID-19
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close