Antena 3 CNN Actualitate Indemnizaţiile pentru veteranii de război vor fi majorate cu 75%

Indemnizaţiile pentru veteranii de război vor fi majorate cu 75%

Indemnizaţiile pentru veteranii de război vor fi majorate cu 75%
29 Apr 2015   •   13:32
UPDATE - Indemnizaţiile veteranilor de război vor fi majorate cu 75%, printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată de Guvern miercuri, de Ziua Veteranilor de Război.

Premierul Victor Ponta a arătat, în şedinţa Cabinetului, că indemnizaţiile sunt în continuare foarte mici şi a precizat că termenul de "veteran" se aplică şi celor care au fost implicaţi în teatre de operaţiuni recente.

"Termenul de veteran nu mai e similar doar cu cineva foarte în vârstă, de acum mulţi ani, şi avem militari care au fost în teatre de operaţiuni şi pe care îi numim de asemenea veterani. Oricum, sunt indemnizaţii foarte mici, creşterea e substanţială, dar e departe de a acoperi ceea ce se recunoaşte în mod normal", a spus Ponta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Indemnizaţiile pentru veteranii de război s-ar putea mări cu 75%.

20.000 de oameni vor beneficia de creşterea substanţială de venit dacă ordonanţa de urgenţă ce prevede majorarea indemnizaţiei va fi adoptată astăzi de Guvern.

Veteranii de război au dreptul la rente lunare acordate în funcţie de importanţa ordinelor şi medaliilor conferite. Cuantumul acestora se raportează la solda de grad a unui sublocotenent, fiind cuprins între 148 de lei ?i 296 de lei, cu excepţia celor şapte veterani de război Cavaleri ai Ordinului Mihai Viteazul, ale căror rente lunare ajung la 850 de lei.

Potrivit legislaţiei în vigoare, pe lângă rentele lunare menţionate, veteranii de război au dreptul la un spor de front, stabilit în raport cu durata participării la război. Prin actul normativ adoptat astăzi se dublează acest spor pe care îl primesc invalizii şi veteranii de război pentru primul an de participare pe front, potrivit Legii 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close