Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cele mai mari catastrofe din istoria flotei României. Ziua în care au pierit în valuri 222 de oameni

Cele mai mari catastrofe din istoria flotei României. Ziua în care au pierit în valuri 222 de oameni

Cele mai mari catastrofe din istoria flotei României. Ziua în care au pierit în valuri 222 de oameni
Sursa foto: foto: Pixabay.com
29 Oct 2019   •   16:36

Cel mai grav eveniment în care a fost implicată o navă militară românească a avut loc în 1944 şi s-a soldat cu 1.000 de morţi. Cel mai mare dezastru civil s-a produs în 1989, în apropiere de Galaţi, şi a dus la moartea a 222 de oameni.

Atunci când vine vorba despre o ierarhie a celor mai mari catastrofe navale româneşti, părerile sunt împărţite în lumea „lupilor de mare”. Nu de alta, dar există tendinţa de a lua în calcul fie numărul de victime (caz în care ierarhia arată într-un fel), fie valoarea pagubelor şi efectele asupra mediului (caz în care ierahia arată diferit). Pentru că, în opinia noastră, viaţa unui om este mai presus de orice pagubă materială, am structurat materialul de faţă având ca reper pierderile de vieţi omeneşti. Acolo unde numărul de morţi din naufragiu a fost sensibil egal în mai multe cazuri, am luat în calcul şi efectele asupra mediului. În acest fel, am reuşit să ajungem la concluzia (probabil subiectivă) că cele mai mari cinci catastrofe navale româneşti sunt, în ordine, cele în care au fost implicate navele Alba Iulia, Mogoşoaia, Independenţa, Unirea şi Argeş. Peste 1.000 de morţi în naufragiul navei „Alba Iulia” Fără îndoială, cele mai mari catastrofe navale au, mai mereu, legătură cu un conflict militar. Este şi cazul naufragiului navei româneşti „Alba Iulia”, care s-a soldat, în anul 1944, cu peste 1.000 de morţi.

Continuarea, pe Adevărul.

 

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close