Antena 3 CNN Actualitate Inedit Înveţi absolut orice în cel mai scurt timp. Iată cea mai eficientă strategie

Înveţi absolut orice în cel mai scurt timp. Iată cea mai eficientă strategie

Înveţi absolut orice în cel mai scurt timp. Iată cea mai eficientă strategie
Sursa foto: Foto: Freeimages.com / Arjun Kartha
de S.T.    |    04 Ian 2016   •   11:57

Oamenii de ştiinţă au descoperit o metodă care te poate ajuta să înveţi absolut orice mai repede decât de obicei.

Psihologii numesc această strategie şi fenomenul din spatele ei ”efectul de testare", informează sciencealert.com.

Cântăreaţa de operă Gabriel Wyner sugerează în cartea sa ”Fluent Forever”, că una dintre cele mai bune metode de a învăţa o limbă nouă este să o memorezi amintindu-ţi-o. Cu alte cuvinte, în locul lecturării unor cuvinte din vocabular şi apoi recitirea cuvintelor lecturate anterior ar trebui să citim cuvintele necunoscute o singură dată şi apoi să ne testăm în mod repetat.
 
Un studiu din 2003, citat într-o meta-analiză a lui Henry L. Roediger III şi Jeffrey D. Karpicke, subliniază puterea de testare în îmbunătăţirea bagajului de informaţii. În cadrul studiului, cercetatorii împreună cu conducătorul studiului, Mark Wheeler, au invitat participanţii să revizuiască o singură dată sau de 5 ori o listă de 40 de cuvinte şi să răspundă la patru teste. Iar după o săptămână să mai răspundă la un test de 5 minute.
 
Rezultatele au arătat că participanţii care citiseră lista de cuvinte de cinci ori au prezentat efecte mai bune la testul care a avut loc cu cinci minute după ce au citit lista de cuvinte. Pe când participanţii care au citit testul doar o singură dată au avut rezultate mai bune la testul de după o săptămână. Cu alte cuvinte, testarea a ajutat la stimularea memoriei pe termen lung a participanţilor.

×
Subiecte în articol: strategie
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close