Antena 3 CNN Actualitate Inedit ”Regele Charles tânjește după viața simplă din România”: Ce scrie presa britanică despre vizita istorică a regelui în țara noastră

”Regele Charles tânjește după viața simplă din România”: Ce scrie presa britanică despre vizita istorică a regelui în țara noastră

”Regele Charles tânjește după viața simplă și este incredibil de pasionat de România”, scrie presa britanică, în contextul vizitei programate de monarh în țara noastră.

”Regele Charles tânjește după viața simplă din România”: Ce scrie presa britanică despre vizita istorică a regelui în țara noastră
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mai 2023   •   12:19

Rebecca English, unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din Marea Britanie, a publicat în cotidianul Daily Mail un articol amplu despre vizita Regelui Charles al III-lea în România.

”După ceremonialul încoronării sale, nu este de mirare că Regele Charles tânjește după viața simplă. Și tocmai de aceea va merge la una dintre proprietățile sale din Transilvania. Regele va dormi într-un pat simplu din lemn și va bea suc de mere presat manual.

Citește și: Regele Charles a pus Viscri pe harta mondială a turismului. Cum îl descriu sătenii

Poate părea surprinzător că suveranul britanic, care e rudă îndepărtată cu Vlad Țepeș, este incredibil de pasionat de România. Însă Regele Charles iubește România atât de mult încât a cumpărat și o proprietate în Țara Zălanului, aproape de munții Carpați, acum câțiva ani, cu sprijinul contelui Kalnoky, cu care este bun prieten”, scrie Rebecca English.

Jurnalista britanică face referire și la bogățiile naturale ale Țării Zălanului, la biodiversitatea spectaculoasă și la peisajele minunate din România ce l-au cucerit de mai mulți ani pe actualul Rege Charles, precizând și că în Țara Zălanului înflorește papucul doamnei, una dintre cele mai rare și spectaculoase specii de orhidee din Europa.

„Când ajunge în România, Regele Charles iubește să se plimbe pe dealuri și să se bucure de aerul proaspăt înainte să revină seara la proprietate și să citească o carte bună”, precizează jurnalista de la Daily Mail, citată de adevarul.ro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Rebecca English, care are surse foarte bune în Casa Regală, a aflat că Regele Charles al III-lea va veni cu o suită restrânsă în România și că nu va fi însoțit de vreun valet sau bucătar personal.

Regela Charles al III-lea va petrece în România aproximativ o săptămână

Jurnalista de la Daily Mail mai dezvăluie și că Regele Charles al III-lea va rămâne în România aproximativ o săptămână.

Monarhul britanic va ajunge în țara noastră pe 2 iunie, iar programul vizitei sale include și o întâlnire oficială cu președintele Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close