Antena 3 CNN Actualitate Inedit Șarlatan a fost adoptat de un politician. Cine e noul stăpân al calului care a slujit ani de zile Jandarmeria Română

Șarlatan a fost adoptat de un politician. Cine e noul stăpân al calului care a slujit ani de zile Jandarmeria Română

Șarlatan, calul de 18 ani al Jandarmeriei, are un nou stăpân.

Șarlatan a fost adoptat de un politician. Cine e noul stăpân al calului care a slujit ani de zile Jandarmeria Română
Sursa foto: Antena 3
de Cristina Ştefan    |    18 Mai 2022   •   20:59

Cu un istoric personal care include participarea la competiții și defilarea pe sub Arcul de Triumf, calul a fost adoptat de deputatul liberal Adrian Cozma.

"Va ajunge la un centru frumos, unde copii îl vor putea admira și vor putea face echitație alături de el", a spus Cozma.

Șarlatan a ajuns deja la ferma din Satu Mare a deputatului PNL, unde i-a fost pregătit grajdul personal și un manej amenajat după ultimele standarde in domeniu.

Plutonierul Sergiu Mihail Lăsteanu s-a ocupat de Șarlatan încă de când acesta avea un an și mărturisește că e un cal special.

"Te pup și să-ți meargă bine unde vei ajunge", i-a spus subofițerul lui Șarlatan, la despărțire.

"Un căluț care și-a făcut treaba și care a avut o bătrânețe frumoasă, până la plecare", a comentat, la rândul său, subofițerul Adrian Gândilă.

Șarlatan, dat în adopție după ce nu a mai putut participa la misiuni

Jandarmeria Română a decis să-l dea în adopție pe Șarlatan după ce acesta a fost retras din misiunile de ordine publică, pe considerente de vârstă.

Instituția a făcut un anunț public în acest sens la finele lunii trecute.

"Acum prietenul nostru necuvântător are nevoie de noi prieteni. Deși nu şi-a pierdut suplețea şi nici cadența, vârsta nu ii mai permite să participe la misiunile de ordine publică. Încercăm să îi găsim o nouă casă, pe cineva care să îl adopte şi să îi ofere protecție şi prietenie.

Am uitat să vă spunem un detaliu important: răspunde la numele de Șarlatan. Ați zâmbit, nu-i așa? Știe să profite de neatenția stăpânului şi să fure din buzunar morcovii pregătiți tot pentru el. Dar un lucru e sigur: nu a înșelat niciodată afecțiunea şi încrederea pe care am reușit să ni le dăruim reciproc în cei 18 ani de prietenie", au precizat reprezentanții Jandarmeriei în anunțul care a precedat adopția.

Șarlatan face parte din rasa Cal de Sport Românesc, are un temperament vioi și este bine dresat, fiind reprezentantul unei rase adaptate echitației, conform Jandarmeriei Române.

A făcut parte din Detașamentul de Cavalerie care a defilat pe sub Arcul de Triumf, de Ziua Națională a României.

A fost antrenat pentru misiuni dintre cele mai dificile și, de-a lungul anilor, a participat la numeroase operațiuni de ordine publică, dar și la competiții naționale de obstacole, organizate de Federația Ecvestră Română, la unele dintre ele reușind să se claseze pe podium.

×
Subiecte în articol: Șarlatan Adrian Cozma
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close